Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Vinglig lastbilsfärd på E4 vid Markaryd. Brand i bråte i Mörbylånga.
Publicerad 28 november 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En lastbilsförare misstänks för vårdslöshet i trafik på E4. Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som vittnen slog larm om att ett lastbilsekipage framfördes vingligt framför dem på E4 i höjd med Markaryd.

Föraren, en man i 60-årsåldern, misstänks ha somnat för ett ögonblick och då kört in i ett vägräcke, men ändå fortsatt färden.

Annons

– Det blev lite plåtskador på lastbilen, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Kalmar län

En fest i Fliseryd slutade i tumult, misshandel och polisingripande. Under natten larmades polisen om stök på en fest. Enligt uppringaren ska det har varit pågående slagsmål, misshandel med tillhyggen och även att stora hundar ska ha släppts lösa mot varandra.

När polisen kom till platsen var många mycket berusade och två anmälningar om misshandel gjordes. En person med hund ska också ha avvisats från platsen.

Ingen har behövt söka läkarvård, rapporterar polisen på sin hemsida.

Sent på fredagskvällen ryckte räddningstjänsten ut till en adress vid Sparringgatan i Mörbylånga. Larmet om branden kom klockan 23.32.

– Det var en hög med bråte som brann med öppna lågor. Någon granne hade sett det, säger Håkan Andersson, operatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Bråten ska ha legat i närheten av huset, men det ska inte ha blivit brandspridning dit.

Ingen person uppges ha skadats fysiskt.

Sverige

En person har gripits efter ett bråk i en lokal i Täby kyrkby norr om Stockholm på fredagskvällen.

Annons

En person, född på 1970-talet, fick stickskador i samband med bråket. Han fördes till sjukhus och hans tillstånd beskrivs som stabilt.

– Vi har spärrat av och avvaktar teknisk undersökning, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Brottsrubriceringen är försök till mord. (TT)

Världen

På fredagskvällen avfyrades minst en raket från Tigrayregionen i Etiopien mot grannen Eritrea i norr, uppger flera diplomatkällor för nyhetsbyrån AFP.

Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) har anklagat Etiopien för att använda sig av eritreanskt militärt stöd i striderna i regionen, något som Etiopien tillbakavisar.

TPLF har tagit på sig liknande anfall mot Eritrea för två veckor sedan, men har hittills inte kommenterat fredagens attack. (TT-AFP)

Minst 22 personer dödades tidigare i veckan i stridigheter mellan nomadiska herdar och jordbrukare i södra Tchad. Enligt myndigheterna var det elva dödsoffer på vardera sida i konflikten, dessutom skadades minst 34 personer.

Utegångsförbud har införts i området och 66 personer har gripits.

Strider mellan herdar och lantbrukare har blivit allt vanligare i området, när konkurrensen om tillgången till mark har skärpts och båda sidor har beväpnat sig. (TT-AFP)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons