Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bygdegård utrymdes efter röklukt från elkontakt.
Publicerad 27 september 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Räddningstjänsten larmades under lördagsnatten till Bjursnäs angående rök i bygdegården.

Larmet kom in strax efter 01.00 och ringdes in efter att röklukt känts i Bjursnäs bygdegård. Enligt räddningstjänsten ska sällskapet i lokalen ha sett viss rök från en elkontakt. Sällskapet stängde av strömmen och utrymde lokalerna. Räddningstjänsten ryckte ut, men ska inte ha sett någon öppen eld. Ingen person ska ha kommit till skada.

Kronoberg

Annons

En till synes lugn natt utan större nyhetshändelser.

Sverige

Två personer har blivit knivskurna i ett vilt bråk i Borlänge under lördagskvällen. Polisen larmades till området kring Tjärna ängar vid 22.45 efter att vittnen uppgett att flera personer jagade varandra med knivar i området.

– På plats anträffas en man knivhuggen som polisen initialt vårdar på platsen innan han avförs i ambulans, uppger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen.

I närheten hittades ytterligare en man knivhuggen, som även han fördes med ambulans till sjukhus. Brottsrubriceringen i båda fallen är försök till mord och brottsplatserna är avspärrade. (TT)

Världen

Den konservativa domaren Amy Coney Barrett nomineras av USA:s president Donald Trump till Högsta domstolen.

Hon är en kvinna med ett enormt intellekt, glimrande referenser, och en osviklig lojalitet till konstitutionen, säger Donald Trump.

Under en presskonferens i Vita husets rosenträdgård offentliggjorde Donald Trump på lördagskvällen (svensk tid) det flera medier redan rapporterat, att domaren Amy Coney Barrett nomineras att ersätta den bortgångna Ruth Bader Ginsburg i Högsta domstolen.

– I dag är det min ära att nominera en av landets mest briljanta och begåvade juridiska hjärnor till den Högsta domstolen. Hon är en kvinna med ett enormt intellekt, glimrande referenser, och en osviklig lojalitet till konstitutionen, säger Donald Trump. (TT)

Den brittiske premiärministern Boris Johnson vill tillsätta två brexitvänliga personer, djupt kritiska till mediebolaget BBC:s rapportering, på viktiga medieposter.

Enligt tidningen The Times har Johnson frågat Charles Moore, tidigare chefredaktör för The Daily Telegraph, om han vill bli styrelseordförande för BBC.

Johnson har också frågat Paul Darce, tidigare chef för högertabloiden Daily Mail, om ordförandeposten för mediemyndigheten Ofcom. (TT)

TT
Anna LeijonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons