Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt anlagd brand i miljöhus i Växjö.

Kronoberg

En brand bröt ut på Teleborg i Växjö på onsdagskvällen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Furutåvägen strax innan klockan 22 efter att en brand startat i ett friliggande miljöhus.

Klockan 22.15 meddelade Hans Fransson, insatsledare på Värends räddningstjänst, att de hade släckt branden.

– Det har brunnit i två stycken kärl. Ingen risk för spridning och branden är släckt, säger Hans Fransson.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Strax efter midnatt larmades polis till Hovshaga i Växjö där en grävmaskin ska ha slangats på diesel vid en byggarbetsplats. När polis skulle kontrollera en bil där valde föraren att åka från platsen.

Bilen ska dock ha kunnat stoppas av en polispatrull i närheten, men då sprang två personer från bilen utan att sedan kunna hittas. Föraren ska även ha kört in i en parkerad bil vid smitningen.

Polisen har gjort anmälan om stöld och smitning för trafikolycka.

Sverige

Vid klockan 02.50 larmades polisen om att en man knivskurits utomhus i Falköping. Gärningspersonen uppges ha sprungit från platsen.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans.

– Han är knivskuren i magen, säger Anders Esplund, stationsbefäl vid polisen i Skövde.

Ingen person är gripen som misstänkt vid 05-tiden på torsdagsmorgonen. Den skadade har då inte förhörts än.

– Vi har lite vittnesuppgifter, säger Esplund.

Vissa spår ska även ha säkrats på platsen, vilken har spärrats av för en teknisk undersökning.

Hittills har Folkhälsomyndigheten kontrollerat 140 misstänkta fall av den nya coronasmittan i Sverige, varav ett har varit positivt.

Men regionerna gör olika bedömningar kring kommunikationen om misstänkta fall, skriver Göteborgs-Posten.

Sjukvården har, förutom det bekräftade fallet, bara rapporterat om sex personer som misstänkts vara smittade. Då regionerna själva bestämmer hur mycket man vill kommunicera kring misstänkta fall görs olika bedömningar. (TT)

Världen

FN:s säkerhetsråd manar till ett "bestående eldupphör" omgående i krigshärjade Libyen. En skör vapenvila råder i landet sedan mitten av januari.

Efter flera veckor av förhandlingar röstade till slut 14 av säkerhetsrådet 15 medlemsstater igenom resolutionen. Endast Ryssland motsatte sig den på grund av vissa ordval.

Vid ett toppmöte i Berlin i januari enades omvärlden om att inte blanda sig i konflikten i Libyen och att upprätthålla ett vapenembargo. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.