Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Kronoberg eller Kalmar län.
Publicerad 5 november 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En polispatrull försökte stoppa en personbil för kontroll i Kalmar strax före 01-tiden på tisdagen. Föraren ska inte ha stannat och polispatrullen följde efter. Färden tog slut vid Rockneby då bilen svängde av E22. Enligt polisen misstänks nu föraren för bland annat drograttfylleri och grov olovlig körning.

Annons

Sverige

En man fördes till sjukhus sedan han misshandlats utomhus i centrala Eslöv på måndagen.

Sent på kvällen uppgav Region Skånes presstjänst att mannens skador är livshotande, enligt polisen har han fått stickskador.

Händelsen inträffade vid 22-tiden på kvällen. Polisen hade vid midnatt inte kunnat identifiera mannen och han har inte kunnat förhöras.

– Vi vet inte vem han är, när sjukhuspersonalen tar hand om honom så får vi se om han har en plånbok på sig med körkort eller liknande, sade polisens presstalesperson Calle Persson tidigare på kvällen.

Ingen har gripits med anledning av misshandeln. (TT)

En man i 80-årsåldern drunknade på måndagskvällen utanför Örnsköldsvik.

Mannen tros ha gått genom isen när han pimpelfiskade. Polis och räddningstjänst larmades till platsen av personer som bland annat hade sett en ryggsäck på isen på en sjö. Räddningspersonal påbörjade återupplivningsförsök men mannens liv gick inte att rädda, skriver Örnsköldviks Allehanda.

Polisen misstänker inget brott. Mannens anhöriga är underrättade. (TT)

Världen

Annons

Flera aktörer samarbetar för att världens första kommersiella flyglinje med elflygplan ska kunna öppna i Norge 2023.

Det rör sig om sträckan Stavanger–Bergen, som är 16 mil lång och har drygt en halv miljon passagerare årligen.

– Det är ett världsrekord som ingen har bättre förutsättningar än oss att klara. Här bidrar stora parter, och det är inget tvivel om att detta är realistiskt, säger Harld Minge i Næringsforeningen till Stavanger Aftenblad. (TT)

Turkiet har gripit den dödade IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadis syster som nu förhörs, uppger en turkisk myndighetskälla.

Även systerns man och ytterligare en släkting greps under en räd i den syriska staden Azaz.

– Vi hoppas på al-Bahgdadis syster som en guldgruva för underrättelseinformation vad gäller IS inre krets, säger den turkiska källan. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons