Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Avåkning på riksväg 31 på morgonen. Brott vid omhändertaganden i Ljungby och Växjö.
Fylleri i Kalmar.
Publicerad 3 november 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Under kvällen och natten har ett tiotal personer omhändertagits för fylleri i Kalmar.

En bilförare ska ha kört i diket på riksväg 31 i höjd med Målerås i Nybro kommun.

Annons

Larmet om olyckan kom klockan 05.28 på söndagsmorgonen. Räddningstjänst samt två ambulanser skickades till platsen. Även polis.

En person var ute ur bilen när personal kom fram.

Vid klockan 06.30 ska ingen person ha förts till sjukhus, enligt Trygghets- och larmcentralen i Kalmar som uppger att det är mycket tät dimma på platsen.

Halva vägen stängdes av.

En man i 25-årsåldern greps i Vimmerby vid 01.30-tiden. Han misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med.

Kvinnan behövde inte föras till sjukhus, enligt polisen.

Mannen ska förhöras när han har nyktrat till.

Kronoberg

Två unga män misstänks för brott i samband med ingripanden på krogar i Ljungby och Växjö under natten till söndagen.

En man i 20-årsåldern ska ha betett sig våldsamt mot ordningsvakter på Harrys i Ljungby. Händelsen inträffade strax före klockan 02 och mannen misstänks nu för våldsamt motstånd.

Han omhändertogs för fylleri.

Annons

– Han var så stökig när han kom dit att man fick använda pepparsprej, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Och vid 01-tiden ska en man i samma ålder ha hotat ordningsvakter på O'Learys i Växjö. Han misstänks för hot mot tjänsteman och avlägsnades från platsen.

Sverige

En död man hittades i Karlskoga på lördagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mord och en person har gripits som skäligen misstänkt, skriver Aftonbladet.

Mannen hittades i en bostad och är identifierad. Både han och den gripne är strax under 30 år, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson till TT.

Persson går inte in på detaljer om vad som kan ha orsakat dödsfallet eller varför den gripne är misstänkt.

Omständigheterna är oklara och därför inleder vi förundersökning om mord. Det kan mycket väl vara så att det finns en annan anledning till dödsfallet, säger han. (TT)

En man i Västerås fick föras med ambulans till sjukhus sedan han misshandlats och knivskurits av flera personer, uppger polisen på sin sajt.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen flytt platsen. Ingen är gripen.

Mannens skador ska inte vara livshotande. (TT)

Världen

Över 200 personer greps då våldsamheter utbröt i samband med lördagens demonstrationer för demokrati i Hongkong. Ett antal tunnelbanestationer sattes i brand, och bland annat den statliga nyhetsbyrån Nya Kinas lokaler vandaliserades.

Annons

Gatuscenerna var några av de våldsammaste på senare tid i en stad där protesterna mot den Pekingtrogna politiken har rasat i minst fem månader.

Polisen använde tårgas, gummiklädda kulor och vattenkanoner. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons