Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Under natten anhölls tre män för misstankar om inbrott på en byggarbetsplats i Oskarshamn.
I Västervik brann det i två garagebyggnader.
Publicerad 4 september 2019

Här saknas innehåll

Kalmar län

Inbrottet i en container på en byggarbetsplats i Oskarshamn ska ha inträffat under tisdagskvällen. Det är ännu oklart vad som stulits med tre män greps. Under natten till onsdag anhölls de tre, misstänkta för stöld genom inbrott.

Annons

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand, sedan det brunnit i två garage och flera bilar i Ankarsrum. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till adressen vid 02-tiden.

Kronoberg

En natt utan några större nyhetshändelser i länet.

Sverige

Den 15-åriga flicka som anmälts försvunnen i Ludvika i söndags har hittats. Hon uppges må okej och vara fysiskt oskadd.

– Strax efter midnatt anträffas den försvunna flickan i samband med en polisinsats, och samtidigt så grips en man misstänkt för människorov, säger Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Flickan åkte i väg från bostaden på sin elsparkcykel vid lunchtid på söndagen. (TT)

En kraftig explosion har inträffat i anslutning till ett flerbostadshus på Högaholm i södra Malmö. Flera lägenheter och fastighetens fasad har skadats. Larmet om explosionen kom 23.15. Även närliggande fastigheter har fått skador på fönster.

– Det är stora skador, så vi misstänker naturligtvis en kraftig detonation, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

En person som bor i anslutning till den hårdast drabbade lägenheten har skadats lindrigt av glassplitter, enligt polisen. (TT)

Annons

Världen

Ett internationellt samarbete har lett till det största heroinbeslaget i Storbritanniens historia – nästan 1,3 ton av drogen.

Brittisk polis hade fått veta att det fanns knark i lasten på MV Gibraltar när skeppet lade till i Felixstowe. När drogen hade hittats, gömd i en container, tog det sex timmar att avlägsna den.

Containern fick sedan fortsätta till Antwerpen och Rotterdam, där fyra misstänkta greps, meddelar den brittiska polismyndigheten NCA. (TT)

Ovädret Dorian rör sig nu sakta nordvästerut från norra Bahamas. De närmaste dagarna väntas orkanens öga följa USA:s ostkust – utan att gå in över land, men med potentiellt förödande konsekvenser.

"Livshotande stormsvall och farliga vindar väntas längs delar av Florida ostkust, och Georgias, South och North Carolinas kuster", skriver orkancentrat NHC , och tillägger att risken även för Virginias del nu ökar.

Minst sju döda rapporteras från Bahamas. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons