Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två personer misstänks för brott, sedan polisen stoppat ett fordon i Markaryd.
Bombtekniker har skickats till Linköping efter larm om misstänkt föremål.
Publicerad 10 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Strax efter klockan 02 på måndagen stoppade polisen en personbil i Markaryd. Det ska ha resulterat i misstankar om drograttfylleri för föraren, en kvinna i 18-årsåldern. En passagerare, en man i 25-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott.

Annons

En viltolycka inträffade i närheten av Ryd, utanför Alstermo, vid 00.30-tiden. Ingen person ska dock ha kommit till skada.

Kalmar län

Polisen rapporterar om en lugn natt i hela länet.

Sverige

Polisens bombtekniker skickades under natten mot måndagen till Linköping, sedan en privatperson sett ett misstänkt föremål och slagit larm.

Vid sextiden konstaterades att föremålet var ofarligt, rapporterar flera medier.

I fredags skakades Linköping av en kraftig explosion vid ett flerbostadshus, där rutor och balkonger tillhörande ett stort antal lägenheter förstördes. Ett 20-tal personer skadades lindrigt. (TT)

Oskarskolan i Lund började sent på söndagskvällen att brinna, rapporterar Sydsvenskan. Det rör sig om en gavelbyggnad i ett modulhus som stod i lågor.

Någon timme senare kunde räddningstjänsten meddela att branden var under kontroll.

– Vi har lyckats begränsa den hyfsat till gaveln där det började brinna och förhindrat spridning till resten av byggnaden, säger Joel Johansson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, till tidningen.

Annons

På skolan går elever från förskoleklass till årskurs 3. De kommer att få undervisning i tillfälliga lokaler på en annan skola på måndagen. Polisen misstänker att branden är anlagd. (TT)

Världen

Tillståndet är kritiskt för två av fem skadade efter ett stort bråk i det omtyckta nöjes- och turistområdet Islands Brygge i centrala Köpenhamn.

Samtliga skadade ska vara yngre män, som enligt polisen misstänks ha knivskurits under bråket. Inga gripanden kunde göras omedelbart.

– Vad som ligger bakom knivhuggningarna vet jag inte ännu, säger Henrik Stormer, vakthavande vid Köpenhamnspolisen, natten till måndagen. (TT)

Minst ett liv har krävts, och en handfull personer är skadade, sedan en byggkran knäckts och rasat ner i ett flerbostadshus i Dallas i Texas, rapporterar medier i USA.

Risken är att antalet dödsoffer växer, eftersom tillståndet är kritiskt för flera av de skadade, enligt nyhetsbyrån AP.

Olyckan inträffade i samband med att ett kraftigt åskoväder svepte förbi. Vindar på söndagen kom nästan upp i orkanstyrka. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons