Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län och Kronoberg.
Man livshotande skadad vid drunkningstillbud i Landskrona.
Publicerad 5 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Polisen rapporterar om två viltolyckor utan personskador i länet.

Annons

Sverige

Här saknas innehåll

En äldre person har förts till sjukhus med ambulans efter att ha räddats vid en småbåtshamn i Landskrona på tisdagskvällen.

– Det är lite oklart hur personen har hamnat i vattnet så vi har bland annat jobbat på plats med att prata med folk för att fånga upp vittnesuppgifter, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Skadeläget är enligt Region Skåne livshotande, men personen var enligt polisen vid liv när ambulansen lämnade platsen. (TT)

Den kvinna i 40-årsåldern som greps på tisdagskvällen i samband med att en man föll från en balkong i Eskilstuna, har släppts.

Efter förhör har polisen konstaterat att det rör sig om en olycka och kvinnan är inte längre misstänkt för något brott.

Mannen, som är i 20-årsåldern, kunde resa sig efter fallet från tredje våningen och var vaken när han fördes till sjukhus i ambulans.

I lägenheten befann sig dessutom två unga kvinnor samt ytterligare en man i 20-årsåldern, vilka alla har hörts av polisen. (TT)

Världen

Afghanistans president Ashraf Ghani säger under ett tal till nationen inför ramadans avslutningshögtid eid al-fitr, att 887 fångar i landet ska friges.

Annons

Presidenten sade inte vilka brott som personerna är dömda för eller om de tillhör talibanerna. Tidigare i april kom beskedet att 175 talibanska fångar ska släppas fria.

Inför att ramadan inleddes i början av maj uppmanade Ghani till eldupphör i landet, något som talibanerna inte gick med på. (TT)

Republikaner motsätter sig president Donald Trumps krav på tullar mot Mexiko. Trump vill införa tullarna om Mexiko inte lyckas hindra migranter från Centralamerika att ta sig genom landet till USA:s gräns.

Företrädare för de båda länderna har mötts i Washington för att tala om hur man kan undvika tullarna.

Enligt den republikanske senatorn Ted Cruz uttrycktes det "motstånd mot att införa tullar mot Mexiko eftersom det skulle skada amerikanska jobb". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons