Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Stort strömavbrott på Öland. Träd föll norr om Boda glasbruk.
Kvinna anhållen efter bråk i Uppvidinge kommun.
Publicerad 4 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Tusentals av Eons kunder på norra Öland ska ha saknat ström under natten till tisdagen.

Annons

Avbrottet uppges ha inträffat strax före klockan 23 på måndagen och drabbar bland annat kunder i Byxelkrok, Böda, Löttorp och Högby.

Strax före klockan 05 var antalet strömlösa i området drygt 4 200 och några minuter senare var det nere i knappt 1 200 i Borgholms kommun. Ytterligare ett 70-tal abonnenter ska då sakna ström på andra håll länets fastlandsdelar.

Vid 06-tiden har antalet strömlösa på Öland minskat med ett 50-tal.

Felsökning pågår under natten och prognosen för när avbrottet kan vara helt åtgärdat har satts till klockan 12 på tisdagen.

Sent på måndagskvällen ska träd ha fallit så att väg 546 blockerades norr om Boda glasbruk.

Det meddelar Trafikverket. Personal skickades till platsen, mellan Boda glasbruk och Hermanstorp, för att lösa problemet.

Kronoberg

Två kvinnor som bor på samma gård på en mindre ort i Uppvidinge kommun ska ha hamnat i bråk vid 22-tiden på måndagskvällen.

– Det har uppstått någon form av dispyt som föranleder att den här misshandeln äger rum, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Kvinnorna är i 25- till 30-årsåldern. Den ena fördes till Centrallasarettet Växjö med ambulans, enligt polisen.

Annons

Brottsrubriceringen är misshandel. Den misstänkta kvinnan har hämtats till förhör av polis.

– Vi ska hålla förhör och vidta utredningsåtgärder, säger Särbring.

På tisdagsmorgonen rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg att den misstänkta kvinnan anhållits samt att en motanmälan ska göras.

Sverige

Två bilar frontalkrockade på E18 i Karlstad sent på måndagskvällen. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis var på plats.

– En av bilarna har kört i fel färdriktning. I den bilen färdades två personer. Föraren är lindrigt skadad och passageraren allvarligt skadad, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Bilen ska ha krockat med en annan bil där en person färdades.

– Vad det verkar är den personen också allvarligt skadad, säger Materne.

Alla tre personerna fördes till sjukhus. Polis åkte till Centralsjukhuset Karlstad för att prata med inblandade.

– Det kommer att skrivas en anmälan. Exakt vad det blir för rubriceringar på det får vi återkomma till, säger Jan Materne, klockan 01 på natten till tisdagen.

Annons

Senare under natten meddelar Region Värmland att de skadade är tre män. En man i 60-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelning, en man i 80-årsåldern är kvar på akuten och en man i okänd ålder har skickats till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Världen

Minst fyra människor har dödats i ett sprängdåd mot en buss i Afghanistans huvudstad Kabul. I bussen färdades anställda vid en myndighet som granskar korruptionen i landet.

Minst tio civila skadades i attentatet, enligt en talesperson för inrikesdepartementet.

Bomben hade placerats på en cykel vid vägkanten.

Terrorrörelsen IS påstår att den ligger bakom sprängdådet. (TT)

Generallöjtnant Abdel Fattah al-Burhan, företrädare för det militärråd som har styrt i Sudan sedan i april då president Omar al-Bashir tvingades bort, sade under måndagen i ett tv-sänt tal att man ska hålla val i landet inom nio månader.

Omkring 30 personer dödades i våldsamheter i huvudstaden Khartum på måndagen, enligt en läkarorganisation.

Både oppositionen och militärrådet, som tidigare har förhandlat, tar nu helt avstånd från varandra. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons