Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Kort strömavbrott i Kalmar i natt. Tre viltolyckor i Kronoberg.
En död efter brand i Stockholm.
Publicerad 3 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Under natten till måndagen drabbades centrala och södra Kalmar av ett strömavbrott, meddelar Kalmar Energi.

Annons

Avbrottet ska ha inträffat klockan 03.38 och gällde kunder i Kalmar centrum, Gamla stan, Kalmarsundsparken och Stensö.

Efter en timme och 22 min var felet åtgärdat, enligt bolaget.

Kronoberg

Polisen rapporterar om tre viltolyckor i länet under natten. Ingen person ska dock ha skadats fysiskt.

Här saknas innehåll

Sverige

Ett dödsoffer har hittats efter en brand i ett flerfamiljshus i Kallhäll norr om Stockholm, meddelar polisen. En förundersökning om mordbrand är inledd.

– Branden har haft ett explosionsartat förlopp. Och det är det som gör att vi misstänker att den varit anlagd, sade polisens presstalesperson Åsa Wallentin tidigare till TT.

Larmet om branden kom vid 15-tiden på söndagen. Tekniker kan dock undersöka den drabbade lägenheten först under måndagen. (TT)

En person har gripits i Västerhaninge söder om Stockholm, efter en skottlossning, rapporterar SVT Nyheter Stockholm och Expressen.

Larmen om att flera skott avlossats kom strax efter klockan 20.

Annons

– På platsen hittar vi även tomhylsor, och ett vapen ska vara beslagtaget, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, till SVT. (TT)

Världen

En person uppges ha dödats i Sudans huvudstad Khartum tidigt på morgonen i samband med att sudanesiska säkerhetsstyrkor försökt skingra protester mot militärjuntan i landet, uppger vittnen och lokala tv-kanaler.

Skottlossning ska ha hörts och flera personer ska ha skadats. (TT)

Israel har för andra gången på ett dygn avfyrat robotar mot mål i Syrien, uppger den syriska statliga nyhetsbyrån Sana, som hänvisar till källor inom militären.

En flygbas i provinsen Homs ska ha träffats.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) har fem personer mist livet. SOHR uppger att förutom syriska soldater så befann sig både iranska styrkor och Hizbollah på basen. (TT)

En bilbomb har dödat minst 17 personer i staden Azaz i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Ytterligare minst 20 personer ska ha skadats.

– Akutmottagningen var full, vi fick placera döda kroppar på golvet, säger Jihad Berro, läkare på det lokala sjukhuset, till AFP.

Det är inte känt vem som ligger bakom dådet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons