Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Vid ett tidigare glasbruk i Eriksmåla skedde ett inbrottsförsök under natten.
Ett barn i stulen bil fick stoppas med spikmatta i Norbotten.
Publicerad 12 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Runt 01.30-tiden ska ett vittne ha sett ett antal bilar utanför en förrådsbyggnad inom området för Åfors glasbruk. Enligt polisen ska ett hänglås på en dörr brutits bort men om något stulits är okänt. Ingen misstänkt är gripen.

Annons

Något tidigare, strax efter midnatt, inträffade ett inbrottsförsök i Läckeby. Där ska en man försökt slå sönder en ruta till en butik. En polispatrull ser en misstänkt gärningsman springa från platsen och stoppar honom för kontroll. Den stoppade är en kille i 15-årsåldern.

Vid 03-tiden inträffade en singelolycka längs Ämmenäsvägen utanför Målilla. En personbil ska väjt för vilt och kört in i ett träd.

Kronoberg

En natt utan några större polisiära händelser i länet.

Sverige

Polisen i Norrbotten fick under natten till söndag ta upp jakten på en stulen bil som kördes av ett barn under 15 år, skriver Norrländska Socialdemokraten.

I bilen färdades ytterligare två personer, även de yngre än 15. Den unge föraren ville inte stanna på polisens tecken och färden stoppades till sist med hjälp av en spikmatta.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Barnen överlämnades till sina vårdnadshavare och socialtjänsten har kontaktats. (TT)

En man i Lysekils kommun har påträffats svårt skadad och polisen misstänker att det rör sig om ett mordförsök. Två personer har gripits och ska förhöras av polis.

– Vi kommer även att göra en teknisk undersökning på platsen för att få en bild av vad som har hänt, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Annons

Mannen som är i 30-årsåldern fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter. (TT)

Världen

Kvarlevor från minst 35 personer har hittats nedgrävda vid en bondgård i delstaten Jalisco i västra Mexiko, uppger myndigheterna.

Enligt åklagaren Gerardo Solís Gómez har 27 av dem bundits och dödats. Ytterligare kvarlevor har hittats i ett hus i närheten.

Sedan 2006, då armén kopplades in för att bekämpa drogkartellerna i landet, har över 40 000 människor försvunnit och antas vara döda. (TT)

Minst tre personer greps av polisen efter att ha deltagit i en prideparad i Kubas huvudstad Havanna. De omkring hundra personer som hade samlats, trots det kommunistiska styrets misstycke, skingrades då de saknade tillstånd för evenemanget.

Sedan tolv år tillbaka arrangerar landets myndighet för sexualupplysning (Cenesex) årligen en parad mot homofobi i Havanna. Men i år ställdes den in.

Myndighetens chef Mariela Castro, som är dotter till kommunistpartiets ledare Raúl Castro, har sagt att det beror på att det finns grupper som vill använda paraden för att undergräva regeringen efter att relationen mellan Kuba och USA har försämrats. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons