Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

I Växjö hittades patronhylsor efter samtal om skottlossning.
En man misstänks för bland annat rattfylleri efter en trafikolycka utanför Virserum.
Publicerad 5 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid 22-tiden på lördagen fick polisen in samtal om skottliknande ljud som hörts i Araby, Växjö. I det angivna området hittades bland annat patronhylsor.

Annons

En kvinna skadades allvarligt i samband med en singelolycka utanför Ljungby vid midnatt. Bilen ska ha voltat och landat på taket.

Kalmar län

En man misstänks för bland annat rattfylleri och våldsamt motstånd efter en singelolycka på riksväg 23 utanför Virserum. En annan person som färdades i bilen fick föras till sjukhus för kontroll.

Sverige

En tågvagn har under natten brunnit utanför Malmö Central. Det innebar att järnvägstrafiken stoppades helt under ungefär en timme.

– Det är en pågående insats, med väldigt mycket enheter på plats, sade Jonathan Jansson vid SOS Alarm vid 05-tiden.

Vagnen är tom och står uppställd på ett sidospår, så brandkåren fokuserar på att förhindra spridning. Och läget, mellan Centralen och Frihamnsviadukten, är så besvärligt att Trafikverket vid larmet stoppade trafiken. Vid 4.30-tiden öppnades dock ett antal spår igen:

"Tågtrafiken kan åter rulla genom Malmö C. Följdförseningar kvarstår dock på enstaka tåg en tid framöver. Även vissa inställelser kan förekomma innan trafiken är i fas igen", skriver Trafikverket. Brandorsaken är oklar. (TT)

En tonåring i Landskrona har blivit knivhuggen av en annan pojke som gillade ynglingens jacka, meddelar polisen.

Det var sent på lördagskvällen som pojken med den fina jackan blev hotad och sedan skuren, vid Citadellet i stadens centrala delar.

Annons

Polisen larmades men hann inte fram i tid för att gripa gärningsmannen, som alltså är på fri fot. Någon jacka fick han dock inte med sig.

Den anfallne pojkens skador ska inte vara allvarliga. (TT)

Världen

Tunisisk polis har dödat tre personer som de beskriver som militanta islamister, uppger säkerhetskällor

De tre ska ha dödats i en insats i staden Sidi Bouzid i centrala delarna av landet, då även ett antal vapen togs i beslag.

Enligt landets inrikesdepartement har säkerhetstjänsten i veckan gripit en person som sägs vara en "farlig terrorist" och stoppat planer på attacker i landet under fastemånaden ramadan, som inleds under söndagskvällen. (TT)

Nordkorea bekräftar från officiellt håll att landet provskjutit raketer mot Japanska havet.

Efter närmare ett dygns rapportering i väst skickade den statliga nyhetsbyrån KCNA ut ett meddelande om att provskjutningarna gällde långdistansraketer.

"Syftet med övningen var att uppskatta och undersöka förmågan och precisionen för avfyrningsramper för högkalibriga långdistansraketer och taktiska målsökande vapen i frontlinjen", skriver KCNA, som även uppger att landets ledare Kim Jong-Un personligen övervakat testerna.

Sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap rapporterade under lördagen att Nordkorea avfyrat ett antal kortdistansrobotar, robotavfyrningar som är de första från nordkoreanskt håll sedan 2017. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons