Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har gripits på norra Öland. Trafikolyckor i Kronoberg.
Publicerad 2 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Mannen misstänks för olaga hot och ska ha gripits av polis vid 04-tiden på natten till lördagen.

Annons

Mer information än så går polisen i Kalmar inte ut med tidigt på lördagsmorgonen.

Kronoberg

Sent på fredagskvällen inträffade en trafikolycka ha inträffat i Älmhult.

– Två personbilar i sidokrock. En bil på trottoaren och en bil ska vara kvar på vägen, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i region syd.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på Skånevägen i Froafälle klockan 23.13. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Även polis beordrades dit.

– Tydligen har det varit mycket ungdomar på plats där, säger Fors.

Ingen person behövde föras till sjukhus.

– Samtliga ambulanser har lämnat utan att ta med sig någon, säger Ola Nilsson vid SOS Alarms händelseinformation.

Bilarna behövde bärgas.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades strax efter klockan 22 på fredagskvällen till en singelolycka på E4:an i höjd med Hamneda i Ljungby kommun.

Annons

En personbil ska ha åkt in i mitträcket på vägen. Klockan 22.29 stängde räddningstjänsten av körbanan i norrgående riktning.

Totalt ska tre personer ha färdats i bilen, enligt uppgift till polisen.

En av dem fick föras till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Bilen behövde bärgas. Prognosen för när arbetet ska vara färdigt sattes till klockan 23.45.

Sverige

Polisen använde spikmatta för att få stopp på en bilförare på E22 under natten till lördagen.

Föraren ska ha kört mot färdriktningen på E22, i nordlig riktning från Lund. Bilföraren fortsatte i 2,5 mil innan polisen fick stopp på bilen med hjälp av spikmatta.

Bilister ska ha fått väja för bilen, men ingen person ska ha skadats fysiskt. Endast bilen som åkte på spikmattan uppges ha tagit skada.

Föraren omhändertogs och misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och narkotikabrott.

Världen

Annons

USA säger sig ha dödat minst 26 medlemmar i terrorrörelsen al-Shabaab i ett flygangrepp i centrala Somalia.

Attacken skedde i regionen Hiran i torsdags, samma dag som extremistgruppen utförde ett blodigt attentat i huvudstaden Mogadishu, enligt USA:s regionkommando Africom.

Det senaste luftangreppet inräknat har USA dödat 81 medlemmar i terrorrörelsen, i tre separata militärinsatser, på en vecka. Och i januari dödades 52 al-Shabaab-anhängare i ett flygangrepp i Somalia, enligt Africom.

Den sunniextrema gruppen som är lierad med al-Qaida har drivits ut ur landets större städer, men har fortfarande kontroll över stora delar av landsbygden och genomför regelbundet terrordåd både i Somalia och i grannlandet Kenya. (TT)

Nio soldater i den så kallade G5 Sahel-styrkan, som bekämpar terrorister i Mali, dödades när de körde över en vägbomb på fredagen, uppger den maliska militären. Flera personer skadades i explosionen.

Händelsen inträffade i Boulkessy i Moptiregionen.

G5 Sahel-styrkan består av soldater från länderna Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien och Niger. Den har som mål att få bukt med extremistvåld och den laglöshet som råder i delar av de fem länderna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons