Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Fem personer ska ha blivit misshandlade vid en bygdegård i Tingsryd.
Bilbrand i Gislaved kopplas till misstänkt mord.
Publicerad 20 september 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kronobergs län

Polisen larmades till en bygdegård i Tingsryd runt 01-tiden på söndagen. På platsen ska totalt fem personer ha blivit utsatta för misshandel, varav tre personer fördes till sjukhus. Skadeläget var under morgonen okänt.

Annons

Tre bilar i Gislaved sattes i brand sent på lördagskvällen, rapporterar P4 Jönköping.

– Man kan tänka sig att det hänger ihop med det mord som skedde under gårdagen i samma område, säger Jonas Schånberg, vid polisen, till radion.

Tre män i 20-årsåldern anhölls misstänkta för mord på lördagen, sedan en man i 25-årsåldern avlidit efter ett bråk i Gislaved. De misstänks också för mordförsök på en annan man som skadades under bråket. (TT)

Kalmar län

En natt utan några större nyhetshändelser i länet.

Sverige

En man i 30-årsåldern har omkommit i en trafikolycka i Kävlinge kommun i Skåne, rapporterar flera medier.

Olyckan inträffade i lördags kväll. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Mannen var ensam i bilen och det var på söndagsmorgonen fortfarande oklart hur olyckan gått till, skriver Sydsvenskan.

– Vi inleder förundersökning på grov vårdslöshet i trafik, säger Lars Neumann, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen.

Annons

Enligt polispatrullerna på plats lämnade flera personer sina fordon för att fotografera och filma olycksplatsen, något som polisen starkt avråder från, vilket störde räddningsarbetet. (TT)

Världen

"Thailand tillhör folket och inte kungahuset." Det budskapet står att läsa på den plakett demonstranter i Bangkok tidigt på söndagen placerade på Sanam Luang-torget mittemot det kungliga palatset.

I den största demonstrationen sedan kuppen 2014 samlades på lördagskvällen tiotusentals människor i huvudstaden för att protestera mot både den politiska makten och kungahuset.

Att kritisera kungahuset har länge varit tabu i Thailand. (TT)

USA:s sanktioner mot Iran har åter trätt i kraft. Det uppger utrikesminister Mike Pompeo, som även hotar omvärlden om de inte följer USA:s linje.

Om FN:s medlemsländer inte fullgör sina åtaganden och implementerar dessa sanktioner är USA berett att använda sin inhemska auktoritet för att se till att det leder till konsekvenser, säger han.

USA är isolerat i frågan och i synnerhet europeiska länder hävdar att sanktionerna inte är i kraft. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons