Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Brand på balkong i Hultsfred. Misstänkt drograttfull krockade i Kalmar.
Publicerad 12 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

På natten till onsdagen kom larm om en brand på en balkong till ett flerfamiljshus i Hultsfred.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på Fabriksgatan klockan 01.40. Räddningstjänst åkte till platsen, men inte ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

– Vi har en brand som har startat på en balkong till ett flerfamiljshus. Den har gått in i konstruktionen och även upp i taket, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap i Hultsfred.

Personal bryter upp taket för att komma åt att släcka.

– Det är glödbrand inne i konstruktionen. Vi jobbar med det samtidigt som vi jobbar med restvärde, vi har lämpat ut möbler, tv-apparater och lite annat från den lägenhet som ligger mest i riskzonen, säger Bowein.

Inledningsvis är det oklart hur branden startat. Boende försökte släcka med handbrandsläckare innan räddningstjänsten kom till platsen.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet. En person är misstänkt på onsdagsmorgonen.

En ung man valde att inte stanna vid en trafikkontroll i Kalmar på natten till onsdagen.

– Personen körde in i en parkerad bil, säger Lotta Ek, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, smitning från trafikolycka och olovlig körning.

Annons

Händelsen inträffade vid 01.30-tiden.

Sverige

Ett område i Västra Frölunda i Göteborg spärrades under natten till onsdagen av eftersom man hittat ett misstänkt farligt föremål i samband med en bilbrand.

Ett flerfamiljshus i närheten utrymdes.

– Vi har en personbil som brinner, klockan 23.20 får vi larmet från räddningstjänsten. På plats iakttar både räddningstjänsten och patrullen ett misstänkt farligt föremål, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Nationella bombskyddet kallades till plasten och tog hand om föremålet. Polisen vill inte uttala sig om vad för slags föremål det handlar om.

Strax före klockan fyra på natten hävdes delar av avspärrningen och de boende som tidigare fått lämna sina lägenheter kunde återvända.

Ett mindre område är nu avspärrat och polisens tekniker fortsätter att arbeta på platsen under morgonen. (TT)

En lägenhet totalförstördes vid en brand i ett flerfamiljshus i Karlskrona på natten till onsdagen. En helt trappuppgång evakuerades, men ingen person ska ha skadats fysiskt.

Annons

Världen

EU-parlamentet i Strasbourg stängdes under tisdagskvällen efter skottlossningen där minst tre människor dödades.

Hundratals parlamentariker och annan personal, bland dem många svenskar, fick inte lämna parlamentet förrän tidigt på morgonen

EU-parlamentarikern Max Andersson (MP) har just anlänt till sitt hotellrum när TT når honom efter klockan 03.30.

– Klockan 02.30 fick jag information av en kollega om att man hade börjat köra ut ledamöter, någon gång vid 03 började även parlamentets övriga personal få skjuts i bussar, säger Max Andersson.

Vad han vet har ingen av svenskarna i parlamentet sett något av dådet som utfördes några kilometer bort. När beskedet kom att personalen kunde åka hem hade flera personer somnat på golvet. (TT)

Sju människor har dödats i en stor explosion vid en procession utanför en mexikansk kyrka. Runt 50 skadades i olyckan, uppger myndigheterna.

Två barn, 11 och 12 år gamla, finns bland de som dödades tidigt på morgonen i orten Tequisquiapan, som ligger 14,5 mil nordost om Mexico City.

Församlingsmedlemmar hade donerat fyrverkerier till en festival, men "något gick fel och de exploderade", uppger en talesperson vid räddningstjänsten. (TT)

Tokyobörsen steg under förmiddagen efter två dagar med nedgångar.

Annons

Nikkei 225-index hade vid lunchtid ökat med 1,9 procent och det bredare Topixindex med 2,0 procent.

Även i Hongkong var det uppåt på börsen på morgonen.

Hang Seng-index steg med 1,1 procent i tidig handel samtidigt som Shanghais kompositindex gick upp med 0,5 procent. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons