Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Inbrott i bil i Kalmar. Trafikolycka utanför Orrefors.
Publicerad 4 december 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SMÅLAND

Polisen larmades under natten till Funkabo i Kalmar, efter att någon hört misstänksamma ljud. När polisen kommer dit träffar de på en person nära en bil som har en krossad ruta.

Annons

På sig bär personen verktyg som polisen misstänker kommer från den skadade bilen. Men polisen har inte fått tag på bilens ägare under natten för att bekräfta uppgifterna.

Den misstänkta personen grips och sitter numera anhållen, misstänkt för stöld genom inbrott i fordon.

Vid midnatt skedde en singelolycka på riksväg 31, några kilometer söder om Orrefors. Ambulans och räddningstjänst larmades ut men ingen person ska ha kommit till skada.

SVERIGE

En man i 60-årsåldern har omkommit i en olycka på E22 öster om Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet. En lastbilschaufför är skadad och vårdas på sjukhus.

– Det är en lastbil med släp som har vält så den ligger över hela vägen och blockerar hela E22:an, sade Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen under natten.

Mannen som senare avled färdades i en bil som körde in i det välta fordonet. Lastbilens last var grishuvuden som efter olyckan låg utspridda över vägen.

E22 stängdes av efter olyckan. Vägen väntas kunna öppnas igen under förmiddagen, meddelar Trafikverket. (TT)

En man i 50-årsåldern som var ute och motionerade blev påkörd av en bil på länsväg 134 i Ydre kommun på måndagskvällen. Mannen skadades så svårt att han sedan avled. Bilisten smet från olycksplatsen.

Polisen kunde ett par timmar efter olyckan gripa en man i 40-årsåldern, misstänkt för att ha vållat olyckan samt för rattfylleri.

Annons

När polisen kom i kontakt med den misstänkte körde han i väg. Gripandet kom efter att polisen förföljt hans bil i ungefär en mil. Bilen som mannen befann sig i har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Brottsrubriceringen är smitning från trafikolycka och grovt vållande till annans död. (TT)

VÄRLDEN

På mindre än två veckor har över 150 flickor och kvinnor sökt hjälp efter våldtäkter och andra övergrepp i Sydsudan, och FN larmar om ett kraftigt ökande sexuellt våld.

– Under mer än tre års arbete i Sydsudan har jag aldrig tidigare sett en så dramatisk ökning, säger Ruth Okello, barnmorska inom Läkare utan gränser (MSF).

Attackerna har enligt uppgifter till FN utförts av beväpnade män, många av dem uniformsklädda, runt staden Bentiu i norr. (TT)

Med en och samma raket har Space X skickat upp 64 satelliter – nytt rekord, åtminstone för USA:s del, meddelar Elon Musks rymdföretag.

Raketen, en Falcon 9, återanvändes dessutom för tredje gången, en viktig aspekt i Space X satsning på billigare rymdtrafik.

Satelliterna tillhör en rad olika företag och institutioner, och är små. Flera av dem är så kallade kubsatelliter, en kubikdecimeter stora. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons