Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel i centrala Växjö och bil in i mitträcke på E4 vid Laganbron.
Publicerad 1 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid 02.30-tiden på natten till lördagen ska en man i 20-årsåldern ha blivit misshandlad utanför Grace i Växjö.

Annons

Polisen uppger att mannen blev påhoppad och slagen flera gånger med ett föremål utanför nattklubben. Tidigt på lördagsmorgonen befann han sig på sjukhus för vård dit han kördes med ambulans.

Misshandeln ska ha avbrutits av ordningsvakter som larmade polis till platsen.

En man i 20-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel och anhölls senare under natten.

Det var begränsad framkomlighet i norrgående riktning på E4 vid Laganbron efter en singelolycka.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 04.11. Räddningstjänst skickades till platsen där en bil med släpvagn ska ha åkt in i mitträcket. Ambulans har dock inte skickats dit och ingen person ska ha skadats fysiskt.

Ekipaget var lastat med ölburkar som ska ha åkt ut på vägen i både norrgående och södergående riktning.

– Det är skador på mittvajern och skador på släpet, säger Juha Luukkonen, insatsledare vid räddningstjänsten i Markaryd, strax före klockan 05.30.

Då har räddningstjänst lämnat och polis och bärgare är på plats. Vid klockan 06.45 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på olycksplatsen.

Föraren ska ha väjt för vilt, enligt polisen.

Vid klockan 02.43 kom larm om en brand i en lägenhet på Vikaholmsallén i Växjö. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till flerfamiljshuset.

Annons

Fotograf på plats uppger att lägenheten var rökfylld och att rökdykare tog sig in genom att krossa en altandörr eftersom ingen öppnade. Orsaken till röken ska ha varit att mat glömts kvar på spisen.

Ingen person fördes till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Kalmar län

Ett tiotal personer har omhändertagits för fylleri i länet under kvällen och natten, uppger Kalmarpolisen. I Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Polisen rapporterar även om några få fall av mindre allvarlig misshandel på krogar, viltolyckor samt narkotikabrott. Men ingen händelserna sticker ut särskilt mycket, enligt presstalespersonen vid polisen i region syd.

Polisen sökte på fredagskvällen efter en förare som ska ha försvunnit efter en trafikolycka norr om Mönsterås.

Strax efter klockan 22 larmade förbipasserande om att en bil kört in i ett träd på Forsavägen.

– När vi kom till platsen var bilen tom. Men det fanns spår som tydde på att någon skadats vid krocken, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Vid klockan 01.30 hade polisen inte hittat någon.

Annons

– Men vi har säkrat spår ifrån bilen, så får vi se om det kan ge någon träff så att vi får fram vem som är gärningsmannen. Vi har tagit föremål i beslag, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Polisen har gjort anmälan om smitning från trafikolycka samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Den som äger bilen var där själv, men hade inga skador som om han hade kört bilen. Han hjälpte till att återställa bilen, men visste inte vem som hade kört den. Den hade inte körts någon längre sträcka, säger Olsson.

Sverige

En man i 18-årsåldern är allvarligt skadad efter att en bil voltat på länsväg 162 utanför Lysekil.

Totalt har sju personer förts till sjukhus, rapporterar Aftonbladet.

– De har kört av vägen. Exakt orsak vet vi inte i nuläget, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till tidningen.

Ytterligare sex personer som befann sig i samma bil som 18-åringen är lindrigt skadade.

Olyckan inträffade vid klockan 23.45. Polisen utreder händelsen som vårdslöshet i trafik och bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning. (TT)

Världen

Annons

Det danska bryggeriet Carlsberg återkallar ett stort parti flasköl som sålts i Danmark med den 12 eller 13 juli 2019 som bäst före-datum, skriver Ekstra Bladet.

Anledningen är att ölen kan innehålla glaspartiklar och rester av etikettpapper, uppger Carlsberg och den danska Fødevarestyrelsen.

Glaspartiklarna kan vara skadliga att få i sig. Konsumenterna uppmanas därför att lämna tillbaka ölen till butiken där den är köpt.

– Det handlar om mycket öl, men vi har som tur är fått hem det mesta av det senaste dygnet, säger Carlsbergs presschef Kasper Elbjørn, till tidningen. (TT)

USA:s tidigare president George Bush är död. Det bekräftar hans son George W Bush i ett uttalande.

"Jeb, Neil, Marvin, Doro och jag är ledsna över att tillkännage att efter 94 anmärkningsvärda år, så har vår kära pappa avlidit. George HW Bush var en man av högsta beskaffenhet och den bästa pappa en son eller dotter kan be om. Hela familjen Bush familjen är djupt tacksamma för 41:ans liv och kärlek, för medkänslan från de som brytt sig och bett för pappa, och för kondoleanserna från våra vänner och medborgare", skriver Bush den yngre i ett uttalande, enligt Texas Tribune.

Bush, som i bland kallades den äldre, var landet 41:a president 1989–1993.

Han avled bara ett drygt halvår efter att hans hustru Barbara Bush gick bort i april vid 92 års ålder. Paret hade då varit gift i 73 år, enligt CNN.

Han blev 94 år gammal, och levde enligt nyhetsbyrån Reuters längre än någon av sina föregångare. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons