Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand utanför Berga. Företagsinbrott i Emmaboda. Lastbilschaufför grovt rattfull på E4.
Publicerad 12 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar

Räddningstjänsten ryckte ut och släckte en brinnande bil strax utanför Berga på natten till måndagen.

Annons

Larmet om branden kom strax före midnatt. Bilen, som var övergiven enligt räddningstjänsten, var övertänd när personal kom till platsen.

Räddningstjänsten släckte branden och det var ingen spridning till terrängen.

Bilen ska ha stått på platsen en tid och innan branden ska fönster ha krossats. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Den var helt utbränd, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Ett företag vid Industrigatan i Emmaboda ska ha utsatts för ett inbrott under natten till måndagen.

Polisen larmades klockan 02.20.

– Man har gått in på området och plockat till sig aluminiumskrot och skrotad kabel. Det är oklar mängd i nuläget, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar, klockan 05 på måndagsmorgonen.

Ingen person är gripen eller misstänkt.

– Det var ingen på plats när patrullen kom dit, säger Olsson.

Kronoberg

Annons

Strax efter midnatt mot måndagen larmades polisen om en lastbil som vinglade på E4 i höjd med Ljungby.

– Allmänheten lägger sig bakom när lastbilschauffören begagnar sig av bägge fälten i södergående riktning. Man följer efter bilen och påkallar polis som kommer och stoppar honom, säger Andreas Jörnefeldt, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Färden ska ha tagit slut vid en rastplats vid Lagan.

Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri efter provtagning och greps på platsen.

På måndagsmorgonen ska tre bilar ha varit inblandade i en vildsvinsolycka vid Ör på riksväg 30 norr om Växjö, uppger polisen. Två av bilarna behövde bärgas.

Världen

Över 200 människor saknas fortfarande, uppger den lokala sheriffen Korey Honea vid en presskonferens. Släckningen av bränderna väntas ta runt tre veckor, enligt Kaliforniens myndighet för skogs- och brandskydd, Cal Fire.

Dödssiffran 29 är lika hög som i den förödande skogsbranden i Griffith park 1933, som hittills bedömts vara den mest dödliga branden i delstaten.

Ytterligare två döda har hittats i Los Angeles. (TT)

Flera personer har dödats under en israelisk militär insats på Gazaremsan under söndagen. Sex palestinier och en israelisk officer har mist sina liv, enligt officiella källor.

Annons

"Vid den här händelsen dödades en IDF-officer och en annan officer skadades lindrigt", står det i ett uttalande från den israeliska militären (IDF).

Sex palestinier dödades också, enligt hälsomyndigheten i Gaza, bland annat en lokal befälhavare för den väpnade grenen av islamiströrelsen Hamas.

Palestinska säkerhetskällor uppger att sammandrabbningen bland annat inkluderade israeliska flygangrepp.

I södra Israel ljöd larm som kan tyda på att robotar skjutits upp från Gazaremsan. Enligt den israeliska militären noterades tio uppskjutningar från Gaza mot Israel.

Två av dem hindrades av israeliskt antirobotförsvarssystem och det är inte känt var de andra robotarna landade. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons