Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Man misshandlades av fem personer i Kalmar.
Publicerad 6 november 2018 • Uppdaterad 7 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SMÅLAND

Sent på måndagskvällen larmade ett vittne polisen om en pågående misshandel i Berga centrum, Kalmar. Det rör sig om minst fem gärningspersoner.

Annons

– Han hamnade på marken och blev misshandlad. Han avfördes med ambulans för att få sina skador omsedda, säger Anette Norrsén vid Kalmarpolisen.

Polisen utreder händelsen som en grov misshandel. När polisen kom till platsen hade gärningspersoner gett sig av därifrån.

SVERIGE

En man har skadats i en knivskärning i Jokkmokk. Larmet kom klockan 20.30 på måndagen från en hälsocentral där mannen sökt vård. Hur allvarliga skador han har fått är inte känt, uppger polisen på sin sajt.

Två personer greps efter händelsen i en lägenhet och har anhållits under natten. En kvinna misstänks för försök till mord och en man misstänks för medhjälp till brottet.

Lägenheten där de greps har spärrats av för teknisk undersökning. (TT)

VÄRLDEN

En 33-årig man har avlidit efter att ha blivit hajbiten vid Stora barriärrevet i Australien, uppger lokala myndigheter.

Räddningspersonal säger att mannen blev allvarligt biten i ben och armar vid ögruppen Whitsundays utanför Queenslands kust. Han flögs till sjukhus på fastlandet där han senare avled, uppger tv-kanalen ABC.

Det är den tredje hajattacken i området på två månader. En vuxen kvinna och en 12-årig flicka blev i september allvarligt bitna av hajar inom loppet av 24 timmar, i samma område. (TT)

Annons

Den danska leksaksjätten Lego har vunnit en juridisk strid mot fyra kinesiska företag som anklagas för att ha plagierat företagets produkter.

De fyra företagen döms att omedelbart upphöra med sin produktion samt att betala ett skadestånd till Lego på cirka 4,5 miljoner yuan, motsvarande nära 6 miljoner kronor.

– Beslutet ger en klar varning till andra företag som kan kopiera Legos produkter, säger Lego Grups vd Niels B Christiansen. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons