Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Stöldförsök från verkstad i Älmhults kommun och rattfylleri i Ljungby kommun.
Publicerad 5 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid 22-tiden på söndagskvällen ska ett stöldförsök ha genomförts i en verkstad på en gård utanför Häradsbäck i Älmhults kommun.

Annons

– Målsägaren vaknade av att han hörde två personer utanför sin bostad. Han rusade ut och såg två för honom okända personer med ficklampor, säger Andreas Arvidsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Duon ska då ha skrämts iväg.

– Det konstateras att de varit inne i en verkstadslokal, men inget är konstaterat tillgripet därifrån, säger Arvidsson.

Brottsrubriceringarna är försök till stöld samt olaga intrång. Polisen har inte kunnat gripa någon tidigt på måndagsmorgonen.

På söndagskvällen stoppades en bilförare av polis i Ryssby i Ljungby kommun.

– En patrull som rutinpatrullerar i Ryssby får syn på den här bilen och uppmärksammar körsättet, säger Andreas Arvidsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Mannen, som är i 50-årsåldern, blåste positivt på plats och togs med av polis för kroppsbesiktning. Han misstänks för rattfylleri.

Stoppet gjordes vid 22-tiden.

Sverige

Polisens insatsstyrka har gjort ett tillslag i Kroksbäck i Malmö under natten, rapporterar Sydsvenskan. Polisen är förtegen om händelsen, men uppger att det finns misstanke om grov brottslighet.

Annons

Enligt tidningen fördes en man ut från en lägenhet vid klockan 01.40 och kördes mot polishuset. Därefter genomfördes en husrannsakan i lägenheten, enligt tidningen.

Polisen har inte bekräftat om några misstankar riktats mot mannen, eller om han är gripen. (TT)

Nationella bombskyddet har kallats till Annelund i Malmö efter flera samtal till polisen om en hög smäll.

Telefonsamtalen började komma in strax före klockan 22.30 på söndagskvällen. Polis hittade sedan skador på en byggnad vid Norra Grängesbergsgatan och ett större område spärrades av.

Det ska inte ha varit någon person i byggnaden och ingen skadad har hittats, skriver polisen på sin sajt.

Världen

Cirka 1 000 migranter som har tagit sig igenom Mexiko mot USA ankom på söndagen Mexico City. De har lämnat sina hemländer för att fly undan fattigdom och våld.

Mexikanska myndigheter härbärgerar migranterna på en sportarena och tillhandahåller sjukvård och mat. Många av dem har vandrat i cirka fyra veckor.

– Vårt mål är att komma in i USA, för att uppfylla den amerikanska drömmen, säger Mauricio Mancilla, som färdas tillsammans med sin sexårige son. (TT)

Camila Cabello blev den stora vinnaren på kvällens EMA-gala. Hon kammade hem hela fyra priser, däribland toppkategorierna årets låt och årets artist.

Tim "Avicii" Bergling prisades postumt i kategorin bästa svenska artist. Det är andra gången han tilldelas priset. Första gången var 2013 – samma år som debutalbumet "True" kom och singeln "Wake Me Up" blev en megahit världen över. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons