Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inbrott i pizzeria i Växjö. Kraftig explosion i Malmö.
Publicerad 3 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En pizzeria på Araby i Växjö utsattes för ett inbrott under natten till lördagen.

Annons

Det var vid 03.30-tiden som inbrottslarmet gick i pizzerian på Höstvägen.

Någon eller några ska ha förstört entrédörren och tagit sig in. Det är oklart om något, och i så fall vad, har stulits.

Tidigt på lördagsmorgonen har polisen ingen misstänkt för inbrottet.

Strax efter klockan 03 stoppade polis en bilförare på Teleborg i Växjö.

Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för rattfylleri.

Sverige

En man är död och en man vårdas på sjukhus efter en skottlossning i Gränby i Uppsala.

Flera personer larmade om att det skjutits på platsen klockan 21.38 på fredagen och två personer skadades svårt under skottlossningen.

En av de skadade männen avled under natten på sjukhus och polisen har nu inlett en förundersökning om mord och mordförsök.

– Vi har i nuläget ingen misstänkt för brottet men vi jobbar på med förhör under natten. Det fanns en del personer som gjort iakttagelser, säger Mikael Hedström, presstalesperson i region Mitt.

Annons

Ett stort område har spärrats av för en teknisk undersökning och målsägaren som utsattes för ett försök till mord kommer att höras så snart som möjligt, uppger Mikael Hedström. (TT)

Strax efter midnatt inträffade en kraftig explosion vid Persborgstorget i Malmö. Explosionen skedde intill en trafikskola som fick flera rutor krossade och skador på entrédörren.

– Det smällde rejält och det är en kraftigare explosion än en banger, säger Mats Attin, inre befäl hos polisen till Sydsvenskan.

Inga människa uppges ha kommit till skada men även lägenheter ovanför trafikskolan fick skador på vissa av fönstren.

Inga kriminella kopplingar eller hotbild ska finnas mot trafikskolan och platsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning. (TT)

Världen

Två svenskar skadades allvarligt i en bilolycka i Finland, ungefär en mil norr om Karesuando efter vägen mot Kilpisjärvi, i närheten av svenska gränsen under lunchtid på fredagen.

Svenskarna kolliderade med en norskregistrerad bil som en person färdades i, enligt uppgifter till Norrländska Socialdemokraten.

En av de skadade klämdes fast i olyckan och fick skäras loss av finländska räddningstjänsten. Såväl föraren i den norska bilen som de två svenskarna fick föras till sjukhuset i norska Tromsö.

Skadorna ska vara allvarliga men inte livshotande. (TT)

Annons

Två personer dödades och flera skadades när en man öppnade eld inne på en yogastudio i Tallahassee i amerikanska Florida på fredagskvällen lokal tid.

Mannen tog därefter sitt eget liv, uppger polisen för Tallahassee Democrat.

– När vi kom fram till platsen såg vi flera offer med skottskador, säger polischefen Michael DeLeo.

De skjutna fördes till sjukhus, där två senare avled av sina skador. Minst fyra personer vårdas fortfarande för sina skador, enligt tidningen. Men uppgifterna om antalet skadade varierar.

– Vårt huvudfokus är nu att säkerställa identiteten på den misstänkte och vad hans koppling till offren är, säger DeLeo. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons