Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Biljakt tog slut i Emmaboda. Inbrott på soptipp i Målilla.
Publicerad 2 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar

Polis följde efter en bilförare mellan Nybro och Emmaboda under natten till fredagen.

Annons

– Det är misstanke om att han har stulit bilen, säger Matilda Johansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Mannen, som är född i mitten av 1980-talet, greps i Emmaboda omkring klockan 03.30. Polisens efterföljande ska ha startat i Nybro vid 03-tiden.

Förutom tillgrepp av fortskaffningsmedel misstänks mannen för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och olovlig körning.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen, enligt polisen.

En soptipp i Målilla ska ha utsatts för inbrott under natten till fredagen.

– Man har tagit sig in genom några grindar. Vi vet inte om något är stulet, men vi utgår från det, säger Matilda Johansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Händelsen ska ha inträffat vid 01-tiden. Ingen person är misstänkt eller gripen på fredagsmorgonen.

Sverige

Räddningstjänsten larmades sent på torsdagskvällen till en brand i en radhuslänga i Kållered utanför Göteborg.

– Alla boende är ute och ingen är skada. Totalt åtta personer är skrivna på de aktuella adresserna, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Annons

Räddningstjänsten arbetar vidare för att förhindra att elden sprider sig.

– Det brinner ganska mycket, så detta kommer ta en stund, säger Mikael Lindgren vid räddningstjänsten Storgöteborg till Göteborgs-Posten. (TT)

Världen

Den saudiskledda koalitionen har anfallit den internationella flygplatsen i Sanaa i Jemen och en angränsande flygbas.

Koalitionens talesperson uppger att flygplatserna har använts av Huthirebellerna för att skjuta robotar och starta drönare därifrån.

Flygtrafik och internationella hjälpinsatser ska inte ha påverkats, enligt koalitionen. (TT)

En av Storbritanniens största utgrävningar äger rum i närheten av tågstationen Euston. Där håller 40 000 skelett på att grävas upp inför bygget av en höghastighetsjärnväg.

En smärre armé av arkeologer i sina orangea kläder gräver upp 11 000 kvadratmeter i St James Garden. Mellan 1788 och 1853 var det här en kyrkogård, där tiotusentals Londonbor lades för den sista vilan.

Utgrävningsplatsen är en av omkring 60 som framkommit i samband med byggandet av en ny höghastighetsbana mellan London och Birmingham. Redan nu har 1 200 skelett sett dagens ljus, och ytterligare omkring 40 000 väntar i jorden. (TT)

En 63-årig dubbelmördare har avrättats i elektriska stolen i den amerikanska delstaten Tennessee.

Annons

Det är första gången sedan 2013 som avrättningsmetoden använts i USA. Mannen hade själv begärt att inte avrättas med en dödlig injektion.

Landets högsta domstol avslog några timmar tidigare mannens sista överklagande. Mannen var dömd för att 1983 ha dödat två män som skulle köpa 45 kilo marijuana. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons