Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel i Älmhult. Bil in i träd i Oskarshamn.
Publicerad 1 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Två män greps i Älmhult under natten till torsdagen. De misstänks ha misshandlat två andra män utomhus i Älmhult vid 23-tiden på onsdagskvällen.

Annons

– Det är inget livshotande. Vad jag vet har det inte förekommit några tillhyggen, säger Anna-Karin Davidsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

De gripna männen är födda 1998 respektive 1975 och greps vid 02-tiden samt förhördes under den tidiga morgonen.

– De greps i Älmhult och nu har de transporterats till Ljungby, säger Davidsson.

Strax före midnatt krockade en personbil med ett vildsvin på riksväg 25 i Växjö, i höjd med Högstorp. Men ingen person behövde föras till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Totalt rapporterar polisen om fyra viltolyckor utan personskador i Kronoberg i natt.

Kalmar

Sent på onsdagskvällen inträffade en singelolycka med personbil i Trekanten i Oskarshamn.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Arkitektvägen klockan 23.39. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen där bilen ska ha krockat med ett träd samt en stolpe.

– Föraren var ute ur fordonet när vi kom till platsen och valde att inte följa med ambulansen, säger Tobias Josefsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.

Hen ska ha skadats i ansiktet, uppger polisen.

Annons

Inledningsvis är det oklart varför olyckan inträffade. Polisen har ingen misstanke om brott.

Föraren ska ha varit ensam i bilen som behöver bärgas.

Och även i Kalmar län rapporterar polisen om fyra viltolyckor utan personskador.

Sverige

Polis och räddningstjänst larmades på onsdagskvällen till en brand i en skola i Laholm, uppger polisen.

I samband med branden befann sig ett antal personer i en närliggande lokal för att träna. De hörde när det automatiska brandlarmet ljöd och en av dem påbörjade släckningsarbetet, vilket polisen anser varit avgörande för att förhindra stora skador. Ingen person skadades.

Branden kunde släckas, men räddningstjänsten bedömer att den var anlagd. (TT)

Världen

En sextonårig flicka har mördats i norska Vinstra. Byn, med 2 500 invånare, skakas av dådet.

Polisen larmades på onsdagseftermiddagen till platsen, där en sextonårig flicka hittades knivmördad. En jämnårig pojke har gripits, misstänkt för mordet. En vuxen man har förts till sjukhus, med skärskador i benet. Det har förekommit uppgifter om att mannen ska vara en förbipasserande som försökt att avvärja mordet.

Annons

– Det är en djupt tragisk händelse som drabbat oss väldigt hårt. Här känner alla varandra, och detta kommer att bli en svår sak för ett litet lokalsamhälle som vårt, säger Rune Støstad, ordförande för kommunen Nord-Fron där Vinstra ligger.

På skolan i Vinstra samlades 300 ungdomar på kvällen. Flera grät och höll om varandra.

– De är väldigt starkt berörda de som samlats här i kväll. Först och främst måste vi se till att alla har det så bra som möjligt i en sådan svår situation, säger rektor Leif Solheim till NRK och fortsätter:

– Det blir ingen vanlig skoldag i morgon (torsdag), men vi tycker att det är viktigt att alla kommer och samlas i klasserna tillsammans med sina lärare. Då kan de bearbeta sina tankar. (TT)

Indonesiska dykare har bärgat en av de så kallade svarta lådorna från Lion Airs förolyckade flygplan i Indonesien.

Den svarta lådan var orange och intakt, uppger dykaren för lokal-tv.

Lions Airs flight JT610 lyfte från Jakarta mot Pangkal Pinang på ön Bangka klockan 06.20 lokal tid (00.20 svensk tid) i måndags. Planet störtade i havet bara minuter senare. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons