Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län och Kronoberg. Man avliden i Skånebrand.
Publicerad 9 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Räddningstjänsten larmades om en brand i en byggnad i Tormestorp i Hässleholms kommun sent på måndagskvällen. En man hittades avliden i huset.

Annons

Räddningstjänsten åkte till villan som brann kraftigt och startade rökdykning. Polis och ambulans skickades också till platsen.

Vid midnatt hittades en man som bor i huset avliden, enligt polisen. Räddningstjänsten uppgav då att det fortfarande brann och att villan är så gott som förstörd. Vid 03.30-tiden påbörjades eftersläckning.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Världen

Nordkorea kommer att delta i vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang i februari. Beskedet lämnades efter ett möte länderna emellan i morse, svensk tid.

En talesperson för Sydkorea uppger att förhoppningen är att länderna ska marschera in sida vid sida under spelens invigning.

Spekulationerna kring att Nordkorea skulle delta tog rejäl fart efter diktator Kim Jong-Uns nyårstal, där han deklarerade att han avsåg att skicka en delegation till Pyeongchang. På tisdagen bekräftades planerna. Och förutom aktiva tänker Nordkorea också skicka en hejarklack. (TT)

Tre miljoner Singaporedollar har beslagtagits och 17 personer gripits efter en misstänkt oljestöld från Shells största raffinaderi.

Männen greps på söndagen, efter att företaget anmält att det blivit bestulet på olja. Hur stora mängder det rör sig om har inte kommunicerats.

Flera Shell-anställda finns bland de misstänkta. Tre miljoner Singaporedollar motsvarar knappt 19 miljoner kronor. (TT)

En åklagare i Frankrike har inlett en utredning om Apple gjort sig skyldigt till att medvetet ha förkortat livslängden för äldre telefonmodeller. Detta sedan en konsumentorganisation anmält den amerikanska it-jätten efter avslöjandet att vissa Iphone-telefoner blivit långsammare i samband med systemuppdateringar. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons