Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En berusad bilist stoppades längs E22 utanför Oskarshamn.
Polisen larmades om en dieselstöld från en lastbil i Ljungby kommun.
Publicerad 19 maj 2020

Här saknas innehåll

Kalmar län

En polispatrull stoppade en personbil under natten på E22. Bakom ratten fanns en man i 40-årsåldern som nu misstänks för grovt rattfylleri. Inga personer kom till skada i samband med körningen.

Annons

Kronoberg

En dieselstöld ska ha inträffat i natt från en lastbil på vid en parkeringsficka intill väg 25 vid Annerstad i Ljungby kommun. Personen som larmade polisen vid 03.30-tiden ska även skrämt iväg tjuven som lämnade kvar en dunk på platsen. Polis har åkt ut till platsen, men man uppger att det i skrivande stund är oklart om diesel saknas från lastbilen.

Sverige

Två personer har gripits efter en brand i Gävle, skriver Gefle Dagblad.

Räddningstjänsten larmades strax före midnatt om branden i en lägenhet, men kunde lämna platsen en knapp timme senare utan att byggnaden behövde utrymmas.

Polisen uppgav vid 01-tiden för TT att man var kvar i lägenheten för att utreda möjlig brandorsak. De gjorde då fynd som ledde till brottsmisstankar mot de två män som hade befunnit sig i lägenheten.

Männen fördes först med ambulans till sjukhus för tillsyn, därefter greps de, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi misstänker att de själva orsakat branden, säger Johan Näslund, befäl vid polisens regionledningscentral, till GD. (TT)

En man från västra Skåne har dömts till två års fängelse för att ha bedrivit privat alkoholförsäljning i stor skala, skriver Helsingborgs Dagblad.

När polisen 2018 gjorde ett tillslag hos mannen hittades vad som liknas vid ett privat systembolag. Flaskor stod på hyllor med prislappar och vid vinflaskorna fanns beskrivningar hämtade från Systembolagets hemsida. Kunderna kunde betala med kort och genom kortförsäljningen ska han under ett års tid ha sålt alkohol för 1,1 miljoner kronor.

Annons

Mannen hade infört öppettider för sin illegala butik, där han själv stod bakom kassan. Men under rättegången ska han enligt tidningen ha sagt att det med tiden blev jobbigt. ”På slutet kom det busslaster på lördagarna och kunderna stod i kö”, sade han till Lunds tingsrätt.

Alkoholen hade enligt tullen smugglats in genom 70 inköpsresor i Tyskland. (TT)

Världen

Sjukhuset Haraldsplass Diakonale i norska Bergen avvecklar sin intensivvårdsavdelning för covid-19-patienter.

– Totalt har vi haft 37 patienter inlagda med bekräftad covid-19. Nu har antalet patienter varit lågt i två veckor med få eller ingen på intensiven, säger administrativa chefen Kjerstin Fyllingen till Bergens Tidende.

Nu ska i stället avdelningen användas för planerade operationer. Norge har 8 257 bekräftade coronafall och 233 avlidna. (TT)

En raket har slagit ned i närheten av USA:s ambassad i Iraks huvudstad Bagdad.

Det är den första raketen som träffar den välförskansade gröna zonen på flera veckor. Ingen person ska ha kommit till skada.

Området har beskjutits med tiotals raketer sedan oktober och dödat brittisk och amerikansk beväpnad personal, och har ansträngt relationerna mellan Irak och USA. Men det finns hopp om varmare relationer under nya premiärministern Mustafa Kadhemi. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons