Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen larmades om ett pågående inbrott i en matbutik i Torsås kommun.
I Värnamo utsattes en restaurang för ett väpnat rån.
Publicerad 5 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Strax efter klockan 04 på söndagen fick polisen in samtal från en person som berättade någon var i färd med en gärningsman är i färd med att bryta sig in i en matbutik i Söderåkra. När polisen kom fram hade gärningsmannen flytt. En brottsplatsundersökning har gjorts och man har skrivit en anmälan om stöld. Ingen misstänkt har gripits.

Annons

En man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri efter att ha stoppats av polis på Biblioteksgatan i Växjö vid 03.30-tiden. Mannen fick följa med polisen in för provtagning.

En restaurang i Värnamo har utsatts för ett väpnat rån vid stängningstid. Polisen fick larm om händelsen vid 02.30-tiden på söndagen.

- Två män har kommit in i restaurangen, någon beväpnad med ett pistolliknande föremål och tilltvingat sig kontanter och därefter lämnat platsen, säger Mariana Persson vid polisen region Öst.

Det finns inte någon misstänkt och restaurangen är avspärrad i väntan på att polisens tekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning under morgontimmarna. (TT)

Vid 05.30-tiden var två personbilar inblandade i en olycka i Hammarrondellen i Ljungby. Fyra personer var inblandade, enligt polisen. Enligt SOS Alarm ska ingen person behövt föras till sjukhus.

Sverige

Många äldreboenden har problem att bemanning på grund av coronapandemin eftersom personalen måste stanna hemma vid minsta tecken på förkylning, rapporterar SR Ekot.

Över 90 av landets 290 kommuner säger till Ekot att man vill ha större möjlighet att coronatesta personalen.

- Det skulle underlätta för våra medarbetare att slippa känna oro för att man är smittad, säger Maria Jonsson, chef för vård och äldreförvaltningen i Borås stad, till radion. (TT)

Världen

Annons

Minst elva personer omkom och fyra skadades vid en explosion i en kolgruva i Cucunubá, åtta mil norr om huvudstaden Bogotá

Samtliga offer var gruvarbetare. Colombias gruvor tillhör de sektorer av samhället som undantagits landets karantänsregler för att bekämpa coronaviruset.

Dagen innan omkom sex gruvarbetare i en liknande olycka i nordöstra Colombia och det statliga gruvbolaget har nu satt tillfälligt stopp för all kolgruveverksamhet under jord. (TT)

De amerikanska basketlagen New York Knicks och Brooklyn Nets skänker, i ett samarbete med ligan NBA och Kinas generalkonsul, en miljon ansiktsmasker till New York, uppger guvernör Andrew Cuomo.

"New York tackar er. Vi är mer än tacksamma över att få den personliga skyddsutrustning som behövs akut", skriver New York-guvernören på Twitter.

Maskerna ska ges till de som arbetar med att bekämpa coronaspridningen i delstaten. Brooklyn Nets ägare Joe Tsai och hans fru, Clara Wu Tsai, har också donerat 1 000 respiratorer som ska levereras inom kort. Enligt Cuomo kommer de respiratorer som redan finns i New York att räcka till i mindre än en vecka.(TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons