Annons

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt, nationellt och internationellt.
Publicerad 25 maj 2016

Kalmar län

Natten har varit mycket lugn i hela länet. Vid 05.30 hade polisen inga händelser att rapportera.

Kronoberg

Vid 23.30-tiden inträffade en viltolycka på väg 25 utanför Alvesta. En personbil krockade med en älg, men under natten fanns inga uppgifter om eventuella personskador. Jägare skickades till platsen för att avliva älgen.

Annons

En dryg timme senare, vid 00.30-tiden skickades ambulans till stationsområdet i Markaryd, där två män blivit påkörda av ett X2000-tåg. Männen utförde underhåll på rälsen när de blev påkörda. Det var under natten oklart exakt hur olyckan gått till, men enligt polisen rör det sig om någon slags miss i kommunikationen.

Den ena mannen fick allvarliga skador, men det ska inte vara livshotande. Den andre klarade sig utan fysiska skador, men chockades. Båda fördes till sjukhus.

Tidigare under kvällen greps en man i Ljungby-trakterna, misstänkt för sexuellt övergrepp mot ett barn. Polisen är i övrigt förtegen kring händelsen.

Sverige

En inbrottstjuv misstänks ha skjutit mot en man som försökte stoppa ett inbrott i en bostad i Arlöv, rapporterar Sydsvenskan. Ingen ska ha skadats vid händelsen.

– Vi skriver en anmälan om försök till mord, säger Mikael Lind, vakthavande befäl vid polisen i Malmö, till TT.

Polisen larmades till platsen vid 23-tiden och har hört den beskjutne mannen och vittnen.

Ett vittne berättar för Sydsvenskan att en man ska ha konfronterat två andra män på platsen. Mannen ska sedan ha blivit slagen av en av tjuvarna som tog till flykten avlossade skott. (TT)

En man har blivit svårt misshandlad på Heden i centrala Göteborg under natten. En förundersökning om mordförsök är inledd.

– Han har fått skador av någon form av tillhygge men vi har inte skadebilden riktigt klar för oss i nuläget, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen, till TT.

En gärningsman är gripen och polisen arbetar vidare med utredningen.

Annons

– Vi ser på skadornas omfattning, tittar på brottsplatsen, hör vittnen och så vidare, säger Josarp.(TT)

Tidigare utrikesminister Carl Bildt blir ny kolumnist på The Washington Post, en av de största amerikanska nyhetstidningarna.

"Jag är hedrad att bli tillfrågad om att bli en av de nya kolumnisterna för Washington Post", skriver han på Twitter.

Tidningen gör en ny satsning på globala åsikter och vill publicera röster från större regioner i hela världen. Europa är först ut och tidningen lovar att satsningar på fler regioner kommer att meddelas de närmaste månaderna. (TT)

Världen

Den djupt religiöse tidigare Pennsylvaniasenatorn Rick Santorum, som tidigare både själv varit presidentaspirant och stöttat Floridasenatorn Marco Rubio, ger nu sitt stöd till Donald Trump.

Det säger han till Fox News. Skälet är Trumps lista över möjliga kandidater till Högsta domstolen.

– Den viktigaste frågan är att bevara konstitutionen i detta land och en liberal högsta domstol kommer att förstöra den, säger han.

Donald Trump – ensam kvar bland republikanska presidentaspiranter och som vunnit stort i primärvalen – presenterade en lista förra veckan på elva domare som han skulle överväga att utse, om han väljs till president, som ersättare till den konservative HD-domaren Antonin Scalia, som nyligen avled. (TT)

Per Lidholm

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons