Annons

Handfängslad man dog – polis åtalas

Brott • Publicerad 8 september 2022
En polis åtalas för vållande till annans död efter att en narkotikapåverkad man i november förra året dog av kvävning på Lidingö. Arkivbild.
En polis åtalas för vållande till annans död efter att en narkotikapåverkad man i november förra året dog av kvävning på Lidingö. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En polis i 30-årsåldern åtalas för vållande till annans död efter att en narkotikapåverkad man i november förra året dog av kvävning på Lidingö, skriver SVT Stockholm.

Den nu åtalade polisen handfängslade tillsammans med en kollega i mitten av november en man som som, enligt åtalet, var narkotikapåverkad och uppträdde aggressivt och irrationellt.

Annons

Polisen åtalas för vållande till annans död alternativt tjänstefel för att med ett av sina ben och sin kroppstyngd ha tryckt ned mannen mot underlaget på en trappavsats så att han avled till följd av kvävning med efterföljande hjärtstopp.

Enligt åklagaren har polisen till följd av oaktsamhet orsakat mannens död.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons