Annons

Han fälls för flickvännens död

Den sydafrikanska friidrottsstjärnan Oscar Pistorius fälls för att ha dödat sin flickvän Reeva Steenkamp.
Nyheter • Publicerad 12 september 2014
Foto: 

Han döms för "culpable homicide" som i Sverige närmast motsvaras av vållande till annans död.

Han borde ha förstått faran med att skjuta genom badrumsdörren, även om han inte avsåg att döda, sade domaren Thokozile Masipa i rättssalen. I går slog Masipa fast att Pistorius inte är skyldig till mord på flickvännen.

Annons

Oscar Pistorius stod helt orörlig och röjde inte en känsla medan han mottog domen. Vad straffet blir framkom inte direkt i samband med domen.

Stjärnan fälls också för ett av de mindre brotten i åtalet, ett vådaskott på en restaurang. Flera andra vapenrelaterade åtalspunkter avvisas.

Pistorius, som fick båda benen amputerade som barn och som nådde världsberömmelse som friidrottsstjärna efter att ha tävlat med proteser mot världens främsta, sköt ihjäl Reeva Steenkamp på alla hjärtans dag förra året. Han har hela tiden hävdat att han sköt henne av misstag, då han trodde att han försvarade sig mot en inbrottstjuv.

TT Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons