Annons

F1-premiär skjutas upp eller körs utan publik

Formel-1 premiären i australiska Melbourne kan äga rum utan publik, säger delstaten Victorias premiärminister enligt . BBC uppger att tävlingen ställs in.
Formel 1 • Publicerad 12 mars 2020
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton.Foto: Rick Rycroft

Premiärminister Dabuek Andrews säger att någon publik inte kommer att släppas in på racingområdet till följd av det nya coronaviruset. Hans högste vårdansvarige, Brett Sutton, har informerat arrangörerna.

– Han sade att de har ett val att fatta den här morgonen, att inte köra evenemanget eller att köra evenemanget utan publik, säger Andrews enligt ABC News.

Annons

BBC uppger att formel 1-premiären skjuts upp, och hänvisar till tre anonyma källor. Alfa Romeos Kimi Röikkonen och Ferraris Sebastian Vettel uppges redan ha flugit hem.

McLaren drar sig ur

McLaren har sedan tidigare dragit sig ur efter att en stallmedlem testat positivt för coronaviruset. Uppgifterna är inte bekräftade, men BBC hänvisar till två källor inom Formel 1-världen som båda uppger att det inte blir några tävlingar i Australien till helgen.

Tidigare såg det ut som att F1-premiären skulle kunna avgöras som planerat, något som mötte skarp kritik från den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton.

– För mig är det chockerande att vi sitter här nu, sade Mercedesföraren till reportrar inför den första träningsrundan på torsdagen.

Flera andra F1-förare har inför söndagens premiär i Australien sagt att de känner sig trygga med att Internationella bilsportförbundet (FIA) beslutat att genomföra loppet, även om andra sportevenemang i världen ställts in på grund av den pågående coronaepedemin,

Indycar utan publik

Flera personer i Haas och McLarens stall på plats har satts i karantän och testats för coronavirus, vilket fick delstaten Victorias hälsomyndigheter att varna för att loppet kan bli inställt. McLaren drog sig ur efter att en person i stallet testat positivt.

Premiären i den nordamerikanska Indycarserien ska enligt planerna köras på söndag. Nu är det klart att de svenska förarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson kommer att få tävla utan publik, sedan arrangörerna bestämt sig för att stänga ute åskådare, uppger Indycarserien på sitt officiella Twitterkonto.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons