Annons

Halfvarsson ute efter kaosspurt: "Irriterad"

Det blev en kaosartad avslutning i herrarnas fjärde kvartsfinal i Tour de Ski-sprinten i Val di Fiemme.
En av dem som drabbades hårdast? Calle Halfvarsson.
Skidor • Publicerad 4 januari 2020
Calle Halfvarsson.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

I en minst sagt trång slutspurt, där nästan samtliga åkare slogs om att ta sig vidare till semifinal, kände ryssen Andrej Larkov sig tvungen att ta ett kliv ut till höger. Följden blev en mindre dominoeffekt där fransmannen Renaud Jay förflyttades ett spår åt höger och trillade rakt in i Halfvarsson som även han föll i backen.

– Han ramlade framför mig. Jag vet inte om han blev tacklad av ryssen, sade Halfvarsson till SVT efteråt.

Annons

– Det var inte hans (Jays) fel. Men det var tråkigt det som hände tidigare. Jag tappade all fart på sista krönet, och då är det svårt att komma igen.

Halfvarsson syftade på hur Renaud Jay varit lite väl brysk och gjort så att de båda tappat fart.

– Det kändes lite onödigt, sade 30-åringen och tillade:

– Man blir lite irriterad. Men det är så det är i sprint, det händer grejor.

Efter att ha fallit i kaosspurten gick Halfvarsson i mål som femma, 12,82 sekunder efter ryske Sergej Ustiugov som vann loppet före norske tvåan Sjur Røthe.

Inte heller Oskar Svensson eller Johan Häggström tog sig vidare, vilket innebär att alla svenskar är utslagna inför semifinalerna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons