Annons

Hälften av USA:s unga bor hos föräldrarna

USA • Publicerad 5 september 2020
Många unga amerikaner har fått flytta hem till sina föräldrar under coronakrisen. Arkivbild.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Mer än hälften av amerikanerna i åldersgruppen 18–29 bor hemma hos sina föräldrar, enligt statistik från Pew Research Center.

Siffran steg från 47 till 52 procent under tidsperioden februari–maj i år, och innebär att 26,6 miljoner unga amerikaner delar bostad med sina föräldrar.

Annons

Ökningen var särskilt stor i åldersgruppen 18–24, där 71 procent bodde med sina föräldrar i juli jämfört med 63 procent i februari.

Forskarna förklarar uppgången med att många har fått det svårt ekonomiskt under coronakrisen, men också med en mer långsiktig trend. Redan före pandemin bröt ut var siffran den högsta sedan den stora depressionen i USA på 1930-talet.

Undersökningen är genomförd med hjälp av data från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet, och bygger på ett representativt urval på 60 000 personer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons