Annons

Man som sköts av polis på Malmö C häktas

Brott • Publicerad 13 juni 2019
Kriminaltekniker på plats på Malmö centralstation på måndagen efter det att polis skjutit en man som uppträtt hotfullt på måndagen.
Kriminaltekniker på plats på Malmö centralstation på måndagen efter det att polis skjutit en man som uppträtt hotfullt på måndagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 44-årige man som sköts i benen av polis på Malmö centralstation sedan han påstått att han hade vapen och sprängmedel i sina väskor har häktats misstänkt för grovt olaga hot, rapporterar lokala medier.

Dramat utspelade sig i måndags. Stationen och ett stort område runt omkring spärrades av i väntan på att bombtekniker skulle skjuta sönder väskorna. Väskorna visade sig senare endast innehålla mannens personliga tillhörigheter.

Annons

Övervakningsfilmer visar att mannen, som är italiensk medborgare, uppträdde förvirrat när han gick runt på stationen.

– Att han inte mår riktigt psykiskt bra kan man nog utgå från, sade chefsåklagare Pär Andersson till TT tidigare under veckan.

Malmö tingsrätt begärde i samband med häktningen att 44-åringen ska genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning, rapporterar .

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons