Annons

Häktade för medhjälp till trippelmord fria

Brott • Publicerad 2 maj 2019
Kulhål i fönstret på Drottninggatan i Malmö dagen efter att sex personer skjutits på öppen gata i anslutning till ett internetcafé förra sommaren. Arkivbild.
Kulhål i fönstret på Drottninggatan i Malmö dagen efter att sex personer skjutits på öppen gata i anslutning till ett internetcafé förra sommaren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De tre män som suttit häktade misstänkta för medhjälp till trippelmordet utanför ett internetkafé i Malmö förra sommaren har släppts på fri fot. Misstanken om deras inblandning i fallet kvarstår dock, säger kammaråklagare Jeanette Sprimont som i dag beslutat sig för att häva häktningarna.

– De här misstankarna har då gällt medhjälp till mord och försök till mord och är kopplade till hantering av den bil som skytten körde och som sedan hittades brandskadad i Arlöv, säger hon.

Annons

Ännu har ingen gripits misstänkts för själva morden, men Sprimont har tidigare uttalat sig om att det måste finnas minst två gärningsmän, en som sköt och en som körde bilen.

Det var den 18 juni som en eller flera gärningspersoner öppnade eld mot en grupp män som kom ut från ett internetkafé på Drottninggatan i centrala Malmö. Tre av dem dog och tre skadades.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons