Annons

Dramatisk brand i konferensanläggning

Brand • Publicerad 5 september 2019
En del av en konferensanläggning i Östanskär utanför Sundsvall blev totalförstörd i en kraftig brand.
En del av en konferensanläggning i Östanskär utanför Sundsvall blev totalförstörd i en kraftig brand.Foto: Niclas Thunborg / gobiten.se /TT

En del av en konferensanläggning i Östanskär några mil utanför Sundsvall har totalförstörts i en brand.

Larmet kom klockan 22 på onsdagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen brann det i en byggnad som inrymmer bastu- och spaanläggning på toppen av en kulle.

Annons

– Vi fick klart för oss att det ska inte skulle vara några folk i huset, alla var klara så att säga och hade lämnat byggnaden. Vi försökte att släcka med handsläckare, men det brann lite för mycket, säger Lasse Dolk, inre befäl på Räddningstjänsten Medelpad.

Omkring 20 brandmän från fyra stationer var inblandade i släckningsarbetet. Det fanns risk att branden skulle sprida sig till andra byggnader, varav den närmaste var omkring tio meter bort.

– Vi har inriktat oss på att förhindra brandspridning. Det har vi lyckats med hittills. Det har varit ganska svårt, för det har varit besvärligt att dra slang, säger Dolk.

Vid 02.00-tiden bedömdes branden vara under kontroll och de flesta brandmännen hade då kunnat återvända till stationerna, även om en mindre styrka beräknades bli kvar framåt förmiddagen för övervakning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons