Annons

Guvernören inför OS: Tvätta händerna

OS • Publicerad 2 februari 2020
Tokyos guvernör har uttalat sig kring de kommande OS-tävlingarna i staden med anledning av det nya coronaviruset.
Tokyos guvernör har uttalat sig kring de kommande OS-tävlingarna i staden med anledning av det nya coronaviruset.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Nyligen ställdes inne-VM i friidrott, planerat till 13–15 mars i Nanjing i Kina, in. Nu går Tokyos guvernör, Yuriko Koike, ut och uppmanar till åtgärder med anledning av det nya coronaviruset inför sommarens OS i staden.

– Jag uppmanar er att tvätta händerna ordentligt, och använd skyddsmask för er egen skull. Det finns många sätt att göra det på, men jag skulle vilja att ni börjar med er själva som ett led i att kontrollera det här, sade hon under söndagen vid en invigningsceremoni av en av spelets arenor.

Koike säger inte att spelen i sig är i farozonen. Organisationen för sommar-OS har tidigare i ett uttalande sagt att "åtgärder mot smittsamma sjukdomar är en viktig del av vårt mål i att arrangera säkra spel".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons