Annons

Grynet Molvig klar för pjäs om Beethoven

Teater • Publicerad 10 maj 2019
Andreas T Olsson, Johan Rabaeus, Grynet Molvig och Per Svensson. Pressbild.
Andreas T Olsson, Johan Rabaeus, Grynet Molvig och Per Svensson. Pressbild.Foto: Urban Wedin/TT

Skådespelaren Grynet Molvig ska spela en roll i Niklas Rådströms nyskrivna pjäs "Dövheten" på Drottningholmsteatern i Stockholm i höst.

Pjäsen utspelar sig 1824, strax efter det att Beethovens nionde symfoni just har framförts offentligt för andra gången och fått ett ljummet mottagande. I uppsättningen ska Molvig spela kompositörens uppkäftiga hushållerska.

Annons

"Det råder en ganska tuff ton mellan Beethoven och hans piga. Hon är totalt respektlös för hans geni och musik, så ibland kan Beethoven tacka sin skapare för att han är döv men ibland önskar nog pigan också att hon hörde lite mindre", säger Molvig i ett pressmeddelande.

Redan klara i ensemblen är Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. Pjäsen har urpremiär den 5 september och spelas på Drottningholmsteatern innan den flyttas till Dramatens lilla scen i november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons