Annons

Grönborg avvaktar med Dallassvenskar

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg är intresserad av Dallasduon John Klingberg och Mattias Janmark som slogs ut ur Stanley Cup-slutspelet.
Ingen kontakt är dock ännu tagen.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2019
John Klingberg (nr 3) kan bli aktuell för VM-spel sedan Dallas åkt ur Stanley Cup.
John Klingberg (nr 3) kan bli aktuell för VM-spel sedan Dallas åkt ur Stanley Cup.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Dallas åkte på en tung förlust mot St Louis i den sjunde och avgörande kvartsfinalen efter förlängning.

Både Klingberg, som vunnit VM-guld två år i rad, och Janmark hade stora roller i fjolårets guldlag i Köpenhamn. Så Grönborg är intresserad.

Annons

– John Klingberg har varit med i två VM-turneringar tidigare och varit en bärande spelare för oss och "Janis" var riktigt bra förra året. Vi coacher får sätta oss och diskutera och grabbarna måste få tid att smälta den här förlusten, sade Grönborg efter premiärträningen på slovakisk is.

Ett positivt besked var att målvakten Jacob Markström till synes tränade obehindrat. Han blev ju påkörd av Juhani Tyrväinen och fick bryta matchen mot Finland i söndags i Carlson Hockey Games, genrepsturneringen inför VM, efter smällen mot axeln.

– Det är så klart aldrig roligt. Det gjorde ont och så där, när man får smällar blir man orolig direkt, men det är sånt som händer. Det gör ont att spela hockey, sade Vancouvermålvakten.

Han tyckte att Tyrväinens smäll var onödig:

– Jag gick ut för att bryta ett friläge och jag tycker jag slog honom med så pass mycket att jag tittade åt vilket håll han skulle vika av. Men det gjorde han inte.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons