Annons

Gripna för sexövergrepp på Milanotorg

Italien • Publicerad 12 januari 2022
Piazza del Duomo i Milano. Bild från julafton förra året.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Italiensk polis har gripit två unga män som misstänks för sexövergrepp på flera unga kvinnor under nyårsfirandet på Milanos centrala torg. Totalt har polisen letat efter 18 ynglingar, tre av dem minderåriga, för övergreppen som fått stor uppmärksamhet i landet.

Polisen har hittat bevis på datorer och kläder hemma hos männen som kan kopplas till övergreppen, meddelar inrikesdepartementet. En man är misstänkt för två fall av sexuella övergrepp och ett rån, den andre för fyra övergrepp och ett rån. Männen greps i Milano och Turin.

Annons

Hittills har nio kvinnor anmält sexuella övergrepp från grupper av unga män kring torget Piazza del Duomo. Vissa har också rånats.

Bland offren finns två tyska turister som berättar om hur de försökte försvara sig, men männen som förgrep sig på dem var alltför många, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Händelserna i Milano har väckt nytt liv i debatten om våld mot kvinnor i Italien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons