Annons

Greta Thunberg talar i Köpenhamn

Klimat • Publicerad 11 maj 2019
Greta Thunberg under ett tal i Rom nyligen. Arkivbild.
Greta Thunberg under ett tal i Rom nyligen. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Greta Thunberg är huvudtalare på en stor klimatdemonstration i Köpenhamn den 25 maj. Hon har bjudits in av tidningen att tala på Christiansborgs slottsplats under Folkets klimatmarsch.

Det är enligt tidningen första gången som den 16-åriga klimataktivisten håller tal i Danmark, efter att bland annat ha framträtt i FN, EU och träffat påven.

Annons

"Det är en stor ära att vara med och presentera Greta Thunberg när hon för första gången ska tala i Danmark. Hon är en ikon för en generation som kräver handling i klimatkampen. Hon har sin egen helt kompromisslösa hållning, som visar vägen. Ingen kan slå dövörat till för det hon säger", heter det i ett uttalande från Politikens chefredaktör Christian Jensen.

Folkets klimatmarsch har anordnats i en rad städer i Danmark sedan 2015. Senaste gången var i september förra året då 15 000 tågade i Köpenhamn.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons