Annons

Greta Thunberg åtalas efter klimataktion

Brott • Publicerad 5 juli 2023
Polisen för iväg Greta Thunberg då man flyttar på klimataktivisterna från organisationen Ta Tillbaka Framtiden som blockerade infarten till Oljehamnen i Malmö. Arkivbild.
Polisen för iväg Greta Thunberg då man flyttar på klimataktivisterna från organisationen Ta Tillbaka Framtiden som blockerade infarten till Oljehamnen i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Greta Thunberg åtalas efter en klimataktion i oljehamnen i Malmö tidigare i somras. Brottsrubriceringen lyder ohörsamhet mot ordningsmakt, rapporterar Sydsvenskan.

Det var den 9 juni som klimataktivisten anslöt sig till organisationen ”Ta Tillbaka Framtiden” i Malmö. Flera patruller kom till platsen då aktivisterna blockerade trafiken, bland annat en mängd lastbilar. Några av aktivisterna lyftes från platsen, bland andra Thunberg.

"Vi valde att inte vara passiva åskådare, utan att i stället hindra fossilbränslets infrastruktur. Vi tar tillbaka framtiden", skrev Thunberg i ett inlägg på sociala medier i samband med aktionen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons