Annons

Greps med vapen utanför röstlokal

USA • Publicerad 7 november 2020
Demonstranter protesterar utanför Pennsylvania Convention Center, där röster räknas för fullt.
Demonstranter protesterar utanför Pennsylvania Convention Center, där röster räknas för fullt.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Två män anklagas för vapenbrott efter att ha gripits med halvautomatiska karbiner i närheten av ett rösträkningskontor i vågmästardelstaten Pennsylvania i USA. De greps i torsdags i närheten av Pennsylvania Convention Center i Philadelphia, där rösträkningen pågår för fullt och där demonstranter samlats efter valet i tisdags.

Enligt myndigheter körde männen, 61 och 41 år gamla, en stor suv från Virginia. Med sig ska de ha haft ammunition och tre semiautomatiska vapen, varav två var laddade.

Annons

Anhängare till både Joe Biden och Donald Trump har samlats utanför Pennsylvania Convention Center för att demonstrera i hittills mestadels fredliga protester. En av de gripna männens mamma säger i en telefonintervju med Reuters att hennes son reste till Philadelphia för att han ville hjälpa till i händelse av att oroligheter skulle bryta ut.

Lokala medier rapporterar att de misstänkta männen uppges stödja konspirationsrörelsen Qanon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons