Annons

Göransson till Bundesliga – siktar mot OS

Antonia Göransson är tillbaka i tysk fotboll och har skrivit på för Bayer Leverkusen.
Nästa mål? Att ta tillbaka sin plats i det svenska landslaget.
Fotboll • Publicerad 4 september 2019
Antonia Göransson i en landskamp mot England 2013. Arkivbild.
Antonia Göransson i en landskamp mot England 2013. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

Antonia Göransson återvänder till Bundesliga. Den förra svenska landslagsspelaren har kommit överens med Bayer Leverkusen om ett tvåårskontrakt, enligt den tyska högstaligans webbplats.

– Jag känner mig trygg med att spela i Tyskland. Jag är löpstark och Bundesliga passar mitt spelsätt. Det känns nästan som att jag har fått en tidig julklapp, säger den Sjöbofostrade mittfältaren till .

Annons

Går allt enligt planerna kommer Göransson, som har 50 landskamper under bältet, debutera nästa söndag mot svenska landslagsbacken Amanda Ilestedts nya klubb Bayern München.

Göransson fyller 29 år om ett par veckor och har tidigare i karriären representerat Sverige i VM 2011, OS 2012 och EM 2013. De senaste åren har det dock gått knackigare, detta sedan det i samband med att hon skrev på för Seattle i den amerikanska ligan 2016 upptäcktes att hon hade diabetes typ 1.

Göransson, som tidigare är bekant med den tyska ligan sedan tiden i Hamburg och Potsdam (2010–2014), fick börja om på hemmaplan med spel i elitettan – men i och med flytten till Bayer Leverkusen hoppas hon nu på att få en ny chans i landslaget framöver.

– Att ta tillbaka landslagsplatsen i en klubb som spelar i elitettan hade inte gått. Men nu hamnar jag i en av världens bästa ligor och jag vet att Peter Gerhardsson känner till mig. Får jag bara lite tid på mig och är skadefri kommer det här att bli jättebra. Målsättningen är att komma tillbaka till landslaget och spela OS i Tokyo nästa år, säger Göransson till Ystads Allehanda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons