Annons

Googles omsättning sämre än väntat

Ekonomi • Publicerad 3 februari 2020
Google missar analytikernas förväntningar för fjärde kvartalet. Arkivbild
Google missar analytikernas förväntningar för fjärde kvartalet. ArkivbildFoto: Jeff Chiu/AP/TT

Googles moderbolag Alphabet redovisar sin lägsta kvartalstillväxt sedan 2015. Trots att omsättningen ökade med 17,3 procent motsvarade det inte analytikernas förväntningar och kursen backade med 3 procent i efterhandeln på New York-börsen.

Omsättningen fjärde kvartalet var 46,1 miljarder dollar, medan analytikerna hade spått en omsättning på 46,9 miljarder.

Annons

Vinsten steg med 19 procent till 10,7 miljarder dollar, 15,3 dollar per aktie, jämfört med motsvarande period året innan. Det var bättre än analytikernas förväntningar, som låg på 8,8 miljarder dollar eller 12,5 dollar per aktie.

Google har i ett årtionde dominerat annonsmarknaden på internet, men en rad händelser har sått tvivel på marknaden kring om dominansen kan bestå. USA:s konkurrensmyndigheter granskar Google samtidigt som Amazon och Facebook ökar sin annonsförsäljning globalt.

Alphabets vd Sundar Pichal säger i ett uttalande att bolagets investeringar i avancerad datorteknik, bland annat artificiell intelligens, "utgör en stark bas för fortsatt tillväxt och nya möjligher inom Alphabet".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons