Annons

Glyt vill ta Nina till Kina

I morgon, söndag, värmer Tiny Harvest upp publiken åt Robert Wells på Stortorget i Kalmar.
I oktober ska deras skiva lanseras i miljardlandet Kina. Om allt går som det ska.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2005
Tiny Harvest är Peter Glyt i bakgrunden och Nina Andersson i förgrunden. Han skriver låtarna och hon sjunger dem. På söndag spelar de på Stortorget i Kalmar. FOTO: ADAM STJÄRNLJUSFoto: 

- Vi har inte bokat flygbiljetter än, det finns fortfarande minor att gå på, säger Peter Glyt luttrat.

Tiny Harvest är i grund och botten Peter Glyt och Nina Andersson, men på scen på söndag kommer de att ha med sig ett band. De två har arbetat tillsammans i krogshower, på företagsevenemang och på Peter Glyts förra skiva, den som gavs ut på Bert Karlssons skivbolag Sheriff. Då dröjde det tre år innan någonting hände och Peter Glyt fick bråka med Bert Karlsson för att överhuvudtaget få ut sin skiva.

Annons

- Med Bert blev allt bara pannkaka, säger Peter Glyt.

Skivan är färdigmixad

Den här gången ska helst inget skivbolag vara inblandat. I stället är målet att hitta någon som är beredd att satsa pengar i projektet, anställa en promotionansvarig och ge ut skivan på egen hand. Skivan som redan är färdigmixad och bara väntar på att få bli pressad.

Peter Glyt är försiktigt optimistisk, samtidig som han är vis av erfarenheten från Sheriff. Han säger att han inte vill prata för mycket om Kina, men kan ändå inte låta bli. Planerna på Kina har funnits med Tiny Harvest från början.

- Vi har hållit på med det här fyra-fem år, säger Nina Andersson.

- Låtarna är skrivna för henne direkt, säger Peter Glyt.

- Det känns som om jag sjunger om mitt eget liv, fastän någon annan har skrivit texterna. Peter känner mig så väl.

När låtarna var inspelade tog Peter Glyt och Nina Andersson fem månader på sig att mixa spåren. Det är inte förrän nu som de båda är helt nöjda med hur det låter. Det är inte förrän nu som de vågar berätta offentligt om planerna och förhoppningarna, även om de gör det försiktig.

- Vi har spelat mycket för folk som vet vad vi går för, de har i sin tur stämt av med branschfolk och vi har hittat någon som tror att det här kan fungera, säger Peter Glyt.

Spelar countrydoftande pop

Annons

Det är lång väg kvar, säger han, men samtidigt har åtminstone ett par viktiga steg tagits på vägen österut.

- Ja, det är mer än att Nina och jag vill åka till Kina, det är det, säger Peter Glyt.

Varför just Kina?

- Det bor väldigt många människor där, det är ett land på uppgång, det känns spännande. Dessutom går det att komma in där nu. Vi väntar på svar nu om hur mycket det kostar och hur många skivor vi kan trycka. Nu är vi nöjda med det vi har, sedan får vi hoppas att andra är det också, säger Peter Glyt.

På söndag står Tiny Harvest alltså på scen på Stortorget i Kalmar när Kalmar Stadsfest avslutas. Publiken kommer att få höra låtar från skivan, låtar som bjuder på avskalad och spröd countrydoftande pop. Något som går igen i bandnamnet.

Om drygt en månad hoppas Peter Glyt och Nina Andersson vara på väg till Kina. Men som sagt, vägen dit är lång, inte bara geografiskt.

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons