Glödhet Ronaldo förlängde målsvit

Fotboll • Publicerad 2 februari 2020
Cristiano Ronaldo firar ett Juventusmål – en vanlig syn för tillfället. Den portugisiske stjärnan gjorde mål, två stycken dessutom, för nionde matchen i rad i 3–0-segern över Fiorentina.Foto: Fabio Ferrari/AP/TT

Het, hetare, Cristiano Ronaldo.

Den portugisiske fotbollsstjärnan gjorde mål för nionde matchen ligamatchen i rad när Juventus vann med 3–0 över Fiorentina.

Ronaldo slog till två gånger på straff, i 40:e och 80:e minuten. Ronaldo har gjort totalt 19 mål den här säsongen varav 14 har kommit under den nio matcher långa målsviten.

Juventus reste sig därmed efter förlusten mot Napoli förra helgen, serieledarnas blott andra förlust för säsongen.

Zlatan Ibrahimovic missade Milans 1–1-möte med Hellas Verona på San Siro på grund av sjukdom. 18-årige mittfältaren Daniel Maldini byttes in i 93:e minuten och följde därmed i fotspåren på pappa Paolo och farfar Cesare som är legendarer i Milan.

Cesare Maldini, som dog 2016, spelade tolv säsonger i Milan, vann fyra ligatitlar och Europacupen en gång. Han var också tränare 1972-74 och 2001. Paolo, en av världens bästa backar, vann sju ligamästerskap och fem Champions League-titlar.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.