Annons

Glassbåten kvar på botten: ”kan bli dyrt”

Den sjunkna glassbåten som ligger vid museikajen i inre hamnen i Oskarshamn ligger ännu på botten. Ägaren lyser fortfarande med sin frånvaro.
– Hittar vi inte ägaren kommer kostnaden för att ta upp den landa på skattebetalarna, säger Lars Blomberg.
Oskarshamn • Publicerad 19 augusti 2019
Det kan bli skattebetalarna som får stå för notan för att ta upp den sjunkna glassbåten om inte ägaren går att hitta eller ger sig tillkänna.
Det kan bli skattebetalarna som får stå för notan för att ta upp den sjunkna glassbåten om inte ägaren går att hitta eller ger sig tillkänna.Foto: Daniel Svensson

Det var tidigare i somras som den före detta glassbåten sjönk när den låg vid museikajen i inre hamnen. Lars Blomberg är kommunens säkerhetschef och han var också den som först fick ärendet på sitt bord.

– Vi försöker fortsatt att jaga ägaren men det är noll framgång än så länge. Vi har sökt via mejl och telefon. Vi ska se om vi har en hemadress så att vi kan skicka ett delgivningsbeslut, säger han och fortsätter:

Annons

– Får vi inget svar på det får vi dra in någon annan myndighet. Men vi kan inte själva ta upp den innan. Då skulle ägaren kunna stämma oss för egenmäktigt förfarande.

I dagsläget jobbar Lars Blomberg, tillsammans med samhällsbyggnadskontoret och tekniska kontoret, upp en plan hur de ska gå vidare med ärendet.

– Målet att båten ska upp så fort som möjligt. Men hittar vi inte ägaren kommer kostnaden för att ta upp den landa på skattebetalarna, säger Lars Blomberg.

Richard Bergquist är teknisk chef på Oskarshamns kommun. Han tror det kommer bli kostsamt.

– Vi har inte räknat på det än, men det behövs både kranar och dykare så det kan bli dyrt, säger han.

När tror du att den kan vara uppe?

– Under hösten hoppas jag, så den inte ligger under vintern. Bara vi inte dyker på några juridiska hinder på vägen.

Daniel SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons