Annons

Gerhardsson om Rubensson: "Strålar om henne"

Elin Rubensson är en av nyckelspelarna i det svenska landslaget inför sommarens VM-slutspel.
Och i cupfinalen mot Kristianstad visade 25-åringen återigen varför med en lysande insats framför ögonen på förbundskaptenen Peter Gerhardsson.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2019
Elin Rubensson avgjorde cupfinalen mot Kristianstad.
Elin Rubensson avgjorde cupfinalen mot Kristianstad.Foto: Adam Ihse/TT

– Jag tänker inte så mycket på att han är här men det är alltid kul att göra en bra match, säger Rubensson efter att Göteborg vunnit Svenska cupen.

Elin Rubensson avgjorde cupfinalen mellan hennes Göteborg och Kristianstad på övertid med straffmålet som innebar 2–1. Att det var just Rubensson som satte straffen var knappast oväntat – mittfältaren var inblandad i det mesta och visade varför hon är en av seriens bästa spelare och en viktig pjäs inför sommarens VM-slutspel.

Annons

– Vi har mycket nytta av Elin och över 90 minuter kan hon hjälpa de andra i laget genom att sprida sitt lugn. Det gör hon fantastiskt. Det är lätt att vara tränare när man har sådana här spelare, säger Göteborgs tränare Marcus Lantz efter titeln.

"Vill ha boll hela tiden"

Även Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson, som har gett Rubensson stort förtroende i sitt landslag, var på plats under cupfinalen och passade på att hylla insatsen.

– Jag hade förmånen att sitta på hennes sida. Hon var väldigt aktiv och delaktig i mycket. Det var inte bara inlägget (assisten till Hammarlund) utan hon vill ha boll hela tiden. Det strålar om henne, sade Gerhardsson i C Mores sändning i pausen.

"Såklart jättekul"

Utöver straffmålet hann Rubensson även med att assistera Pauline Hammarlund som gjorde matchens första mål med ett precist inlägg från högerkanten.

– Jag är nöjd med min insats i dag. Jag känner mig i bra form och det är skönt att vi får utdelning också, säger Rubensson.

TT: Du fick mycket beröm av Peter Gerhardsson. Hur kändes det att göra en bra insats inför honom?

– Jag tänker inte så mycket på att han var här. Men det är alltid roligt att göra bra matcher. Jag försöker alltid prestera sen vem som ser eller inte spelar ingen roll, men det är såklart jättekul.

Robin Salomonsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons