Annons

Gemensam infrastruktur ska hjälpa myndigheter

Digitalisering • Publicerad 5 februari 2022
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är en av de tolv deltagande myndigheterna. Arkivbild.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är en av de tolv deltagande myndigheterna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tolv myndigheter ska etablera en gemensam digital infrastruktur som ska förbättra möjligheterna att utbyta information på ett säkert och effektivt sätt, rapporterar Publikt.

Myndigheterna har fått regeringens uppdrag att ta fram verktyg för analys, kravställning, utveckling och förvaltning av komponenter som ska ingå i infrastrukturen. Arbetet ska samordnas och ledas av Myndigheten för digital förvaltning, Digg.

Annons

Satsningen får namnet Ena.

"I stället för att varje offentlig aktör ska utveckla sina egna lösningar, på sitt eget sätt, vinner alla på att det finns en sammanhållen infrastruktur som kan användas för att lösa förvaltningsgemensamma grundläggande behov", skriver Digg i ett pressmeddelande.

De elva myndigheterna utöver Digg är Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Domstolsverket, E-hälsomyndigheten, Försäkringskassan, Lantmäteriet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Riksarkivet, Skatteverket, SCB och Trafikverket.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons