Annons

Geelyföretag varslar 170 i Göteborg

Arbete • Publicerad 8 november 2022
"För att säkerställa vår framtida konkurrenskraft behöver vi nu agera och anpassa Cevts organisation", säger företagets vd Mats Fägerhag i en skriftlig kommentar till GP. Arkivbild.
"För att säkerställa vår framtida konkurrenskraft behöver vi nu agera och anpassa Cevts organisation", säger företagets vd Mats Fägerhag i en skriftlig kommentar till GP. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Teknikföretaget Cevt, som ingår i Geelykoncernen, varslar om uppsägning av 170 personer i Göteborg.

Företaget hänvisar till att man behöver skifta kompetens i personalstyrkan. Fokus kommer att ligga på elektrifiering, digitalisering och mjukvaruutveckling.

Annons

– Det är de stora delarna i vårt uppdrag framåt, säger Maria Fuxborg, pressansvarig på Cevt, till Göteborgs-Posten.

Cevt är ett europeiskt utvecklingscenter för det kinesiska elbilsmärket Zeekr, som i likhet med Volvo Cars ingår i Geelykoncernen. Centret har cirka 1 000 anställda, och 700 konsulter, i verksamheten i Göteborg.

Nu inleds förhandlingar med facken om nedskärningarna. Även konsulter kan beröras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons